Politika

“Vlada Srbije dala beogradskoj vlasti 3,3 miliona evra za izbornu kampanju SNS-a”

Gradski odbor Narodne stranke Beograd saopštio je danas da je Vlada Srbije dala gradskoj vlasti 390 miliona dinara, odnosno 3,3 miliona evra, za netransparentno finansiranje izborne kampanje SNS-a, a ne za sprečavanje ugroženosti tekuće likvidnosti, kako je zvanično saopšteno.

„Vlada Srbije dala je Beogradu novac svih građana Srbije, jer je svesna da će i ona pasti ako SNS izgubi vlast u glavnom gradu. Naprednjački aktivisti u prestonici će ovog puta biti verovatno plaćeni više nego na prethodnim izborima“, rekao je član Gradskog odbora Narodne stranke Beograd Srđan Radaković.

Radaković je istakao da je izdvajanje dodatnih 390 miliona dinara iz republičke budžetske rezerve za Beograd, formalno zbog sprečavanja ugroženosti tekuće likvidnosti, još jedna potvrda nesposobnosti gradske vlasti na čelu sa zamenikom gradonačelnika Goranom Vesićem.

„Gradska kasa je ovim interventnim transferom od početka godine do danas ’bogatija’ sa za ukupno milijardu dinara iz republičkog budžeta. Činjenica da tokom jedne godine planirani budžet mora da bude spasavan tri puta dokazuje svo neznanje i nekompetentnost onih koji su skrojili gradski budžet, a efekata po kvalitet života u Beogradu nema ni u naznakama“, dodao je Radaković.

„Naivno je poverovati da će nova injekcija u gradsku kasu biti upotrebljena za otklanjanje štete u Beogradu nastale nelegalnim gradnjama, nekvalitetnim popravkama ili za neki od obećanih i gromoglasno najavljivanih velikih razvojnih projekata važnih za Beograđane“, naveo je Radaković.

Radaković je istakao da su Beograđani postali taoci ogromnog neznanja i nestručnosti gradskih finansijskih „stručnjaka“, dok je istovremeno u toku agresivna kampanja gradskih čelnika u kojoj ponavljaju obećanja koja godinama ne ispunjavaju.

 

Foto: freeimages.com/Filippo Vicarelli

Comments

comments