DruštvoSvet

Vodio mazgu sa dva džaka droge, pa pobegao kad je video policiju

Granična policija Tuzi pronašla je juče oko 33,5 kilograma skanka, a policija traga za osobom koja je odbacila dva džaka u kojima se nalazila ova droga, saopšteno je danas iz Uprave policije.

“Službenici Odeljenja granične bezbednosti Tuzi su, 11. novembra 2017. godine, u blizini mesta Poprati postupajući po operativnoj informaciji na pesačkoj stazi koja vodi preko granične linije iz Albanije u Crnu Goru postavili zasedu. Oko 5,30 časova primetili su lice koje se kreće pešačkom stazom i vodi mazgu natovarenu sa dva džaka. Kada je lice primetilo policajce dalo se u bekstvo u pravcu Albanije. O događaju je obaveštena policija Albanije. Pregledom terena policajci su pronašli dva džaka u kojima su se nalazila 52 pvc pakovanja sa sadržajem biljne materije tamnozelene boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuana, tipa skank, ukupne težine oko 33,5 kilograma”, navodi se u saopštenju Uprave policije.

U saopštenju se dodaje da je droga predata službenicima Odseka za borbu protiv droge radi daljeg postupanja.

“Pronađena opojna droga biće upućena u Forenzički centar radi veštačenja. O događaju je obavešten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici koji je naložio da se podnese krivična prijava protiv nepoznatog počinioca zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga. Preduzimaju se intenzivne mere i radnje, u sardnji sa policijom Albanije, u cilju identifikacije, lociranja i hapšenja osumnjičenog za ovo krivično delo”, zaključuje se u saopštenju.

Comments

comments