Politika

Vranju hitno potrebno odeljenje hirurgije, a Vučić naredio da se gradi – novi stadion!

Tvorac superligaša iz Vranja Dragan Antić najpre se u petak preko „svojih veza“ sreo u Beogradu sa Vučićem, a odatle je u Vranje stigla poruka koja je obelodanjena na subotnjoj vanrednoj konferenciji za novinare gradskih funkcionera.

PROČITAJTE JOŠ: KLAN UMEŠAN U UBISTVO OGNJANOVIĆA IMA PODRŠKU VUČIĆA, A DANILO JE SA NJIMA NAVIJAO U RUSIJI!

– Vranje će dobiti stadion sa 10.000 mesta i Dinamo će nadamo se na proleće svoje utakmice kao domaćin u Superligi Srbije igrati pred domaćom publikom. Mi imamo posle Zvezde i Partizana najviše navijača i verujem da ćemo uz podršku grada, ali i državnog vrha uspeti da izborimo opstanak u najvišem srpskom fudbalskom rangu, bio je zadovoljan Antić, koji ne krije da je član SNS i da je imao važnu ulogu u pobedi ove stranke na lokalnim izborima u ovom gradu.

Osim odsutnog gradonačelnika Vranja Slobodana Milenkovića, novinarima su se obratili i zamenik prvog čoveka grada Nenad Antić, narodni poslanik SNS Slaviša Bulatović, kao i većnik za sport Nenad Đorđević. Svi su govorili u pomirljivom tonu, iako je koliko do juče bio pravi verbalni rat saopštenjima i različitim stavovima između čelnika Dinama i gradskih funkcionera.

Ponovljen je o stav da lokalni budžet nije u stanju da u kompletu servisira troškove koje imaju fudbaleri Dinama, kao članovi najvišeg sportskog ranga. Iznet je podatak da je iz gradske kase dosad izdvojeno 17 miliona dinara, što je donekle i zakonski maksimum, te da je neophodno da klub ima i svoje dodatne prihode kroz sponzorstva, prava na TV prenose, prodaje ulaznica…

Iako nije precizirano koji će stadion biti renoviran i namenjen Dinamu, očekuje se da to bude onaj koji je u vlasništvu države, a to je teren Pamučnog kombinata Jumko. Objekat pruža dovoljno mogućnosti za dogradnju tribina, pratećih prostorija, ali i postavljanje reflektora i uređenje terena. Situacija na Gradskom stadionu, koji je nekada bio „fudbalski dom“ Dinama, znatno je neizvesnija. Tamo su započeti radovi na rekonstrukciji, ali su oni brzo prekinuti pa je raspisan novi tender za izbor izvođača radova.

PROČITAJTE JOŠ: DOŠLO JE VREME DA USTAVNI SUD ZABRANI RAD ŠEŠELJU I RADIKALIMA!

„Nekada smo imali mnogo jaču privredu sa Simpom, Jumkom, Koštanom, pa nismo imali superligaša u fudbalu, a sada se to svelo na Alfa plam i Geoks, a fudbalski apetiti su postali mnogo veći, sa mnogo manje para“, komentar je pojedinih građana Vranja, koji nisu želeli da im se objave imena.

Novac čekaju i pozorište i hirurgija

U Vranju se očekuje i realizacija obećanja predsednika, premijerke i nadležnih ministara za završetak zgrade pozorišta, čija rekonstrukcija traje više od šest godina, kao i stavljanje u funkciju centralnog hirurškog bloka u zdravstvenom centru, čija je gradnja počela pre više od jedne decenije.

PROČITAJTE JOŠ: OVO JE JEDINI GRAD U SRBIJI KOJI NAPREDUJE: STRANAČKI ŠEFOVI SE NE MEŠAJU I SVE JE BOLJE!

(izvor: danas.rs)

Comments

comments