Politika

Vučić: “Angela i Makron su pametniji od mene”

Predsednik Srpske Napredne Stranke boravi u Kini gde će upoznati ruskog i kineskog predsednika sa tokom pregovora o Kosovu. Podsetimo, narod u Srbiji i dalje o tome nije upoznao.

Obraćajući se medijima naravno dotakao se i unutrašnje politike i navodnom blaćenju Srpske liste preko “stranih medija koji su angažovani na severu Kosmeta”.

“Mi smo potpisali Briselski sporazum, u tački sedam ili osam nam se nameće kao obaveza učešće na izborima po kosovskim zakonima. Sad im smeta što Srpska lista pobeđuje”, rekao je Vučić novinarima.

Naveo je da je ogroman novac uložen kako bi se uništio ugled Srpske liste, kako bi se ona razorila, a Srbi odvojili od Beograda.

Vučić je rekao i da su stranci napravili svoje medije na severu Kosova kako bi razorili ugled Srpske liste i kako bi vodili kampanju za kriminalizaciju Srba.

“Ali nisu uspeli, jer Srbi sve znaju, oni će biti uz svoj narod i državu. Videli su da im ni milioni dolara ne pomažu da promene volju srpskog naroda”, ukazao je predsednik Srbije.

Naveo je da su prvo iznenadili raspisivanjem izbora, a kada je Srpska lista najavila učešće, rekli su da nemamo pravo da učestvujemo.

“Albanci su mislili da Srbi neće želeti da učestvuju na izborima, a da sada, kada su Srbi rekli da će izaći i ponovo će pobediti, žele da im zabrane izlazak samo zato što se njihova politika ne sviđa Hašimu Tačiju, Ramušu Haradinaju ili Veseljiju”, ukazao je Vučić..

Ocenio je da je to brutalno ukidanje demokratije.

“Sačekaćemo da vidimo šta će reći u Berlinu tim povodom. Neću da kažem na šta me to podseća, kada branite nekome da se kandiduje, iako ta politika nema u sebi ništa protivzakonito. To ću pitati i Merkelovu i Makrona. I sve ostale ću pitati, to ću objasniti i Siju i Putinu, mada sam siguran da su u saglasju sa nama”, rekao je Vučić.

“Ja moram da kažem da ne razumem…Uvek sam poštovao kancelarku Merkel i predsednika Makrona. Siguran sam da su pametniji od mene i da će nešto da smisle. Ja u ovom trenutku ne razumem kako i o čemu da razgovaram sa Prištinom”, naveo je Vučić. 

(Izvor: RTS)

Comments

comments