Politika

“Vučić će čak i jezero Gazivode dati Albancima”!

Predsednica Evropskog pokreta Srba Rada Trajković tvrdi da je pričom o podeli normalizacija odnosa Beograda i Prištene vraćena unazad, a region, kako je rekla, stavljen pred novi balkanski rat.

“Ovo nisu pregovori, već nešto što se zove iscrtavanje novih granica“, naglašava Trajković, uz tvrdnju da su, po nekim međunarodnim izvorima, Tači i Vučić u tome daleko odmakli.

PROČITAJTE JOŠ: (FOTO): PORAŽAVAJUĆA SLIKA SRBIJE: NEPREGLEDNI REDOVI U JAGODINI ZA PALMINU MILOSTINJU!

“Albanci ni u kakvoj soluciji ne bi želeli da ostanu bez Gazivoda i ono što poslednje imam kao informaciju jeste da je (Aleksandar Vučić) odlučio da najveći deo Gazivoda prekroji i da da opštini Istok, odnosno pripoji opštini Istok, Mokru goru sa Srbima koji tu žive sa porodicama i oni koji su računali da će to samo biti neka granica na Ibru, suštinski moraju da shvate da to nije baš tako i po planu nikada i ne bude, kada se određuju neke deobe, onda se nekada izgubi moć kontrole”, ističe Trajković.

Upozorava da pojedini regionalni lideri na sukobima niskog inteziteta žele da stvore nestabilnost, ne shvatajući da oni mogu da se otmu kontroli.

PROČITAJTE JOŠ: SNS-OVA BORBA ZA NATALITET: SMANJENJE PLATE PORODILJAMA! 

“Dodik, Vučuć, Tači i Rama u ovom trenutku predstavljaju faktore destabilizacije Balkana i guranje Balkana pred, bojim se, nove balkanske ratove, upravo radi podele prostora, koji nije na jedan način stabilizovan i to je ono čega se svi plašimo”, dodaje Trajković.

Predsednica Evropskog pokreta Srba smatra da je retorika o podeli teritorije doprinela i zahlađenju odnosa Srba i Albanaca na Kosovu, iako su do sada, kako ocenjuje, postojali određena komunikacija i suživot.

PROČITAJTE JOŠ: “LJUDSKIM ŽIVOTIMA JE PLAĆENA CENA NEODGOVORNE NAPREDNJAČKE VLASTI”!

(izvor: danas.rs)

Comments

comments