Politika

Vučić i 24. mart – Kako je “predsednik” 3 puta izdao Srbiju na današnji dan…

24. mart će vrlo dobro ostati upamćen u našoj državi i narodu i to po lošem, veoma lošem.

Na današnji dan te 1999. godine, počela je NATO agresija koja je rezultirala ogromnim žrtvama i povlačenjem srpske vojske i policije sa Kosova i Metohije.

PROČITAJTE JOŠ: Vučić je u Parizu prodao Kosovo – cena, prava sitnica…

Današnji dan ostaće veoma dobro urezan i aktuelnom predsedniku Srpske Napredne Stranke, jednom kada sve ovo prođe moraće da živi sa svom sramotom koju je činio iz godine u godinu.

PROČITAJTE JOŠ: Ispovest – kako su se Vučić i SRS ophodili prema borcima ’99. godine…

Te 1999. godine, dok su Srbiju zasipale bombe, dok su se naši vojnici i policajci borili na Kosmetu, on je kao ministar u Vladi Srbije oteo državni stan na Novom Beogradu, “nekom rat, a nekom stan”. Sećate se one čuvene izjave “da je stan uzeo kako bi mu porodica bila obezbeđena ukoliko pogine na Kosovu”. Video on nije ni Kosmeta ni borbi te godine, a 120 kvadrata na ekskluzivnoj lokaciji, ostali su u vlasništvu Aleksandra Vučića.

Nekoliko godina kasnije, nakon preobraženja u lidera “Naprednjaka”, Vučić je, baš na tu godišnjicu bombardovanja, na miting svoje stranke u “Arenu” doveo Gerharda Šredera – bivšeg nemačkog kancelara i jednog od najglasnijih zagovornika bombardovanja SR Jugoslavije.

Po nalogu vrha stranke, Šreder je na govornicu dočekan aplauzom i ovacijama.

Danas iz “dalekog sveta”, kako je u obraćanju nacije nazvao svoj tajni put poručuje nam da mi ne moramo baš sve da znamo o tome šta radi i šta potpisuje. A šta potpisuje u Briselu, šta dogovara u Parizu i Njujorku, svi dobro znamo.

Najbolji komentar na sve ove događaje, dala je Jelena Maćić čiju poruku možete pročitati u nastavku teksta

Comments

comments