Politika

Vučić i Tači su već dogovorili razmenu teritorija?!

Na pitanje novinara o dijalogu Beograda i Prištine u Briselu, predsednik Kosova Hašim Tači nije poricao mogućnost da će da se razgovara o razmeni teritorija.

PROČITAJTE JOŠ: (VIDEO) VUČIĆEV BEZOBRAZLUK: NAMERNO LAGAO O BROJU SRBA NA KOSMETU!

Napise o tome da bi Leposavić mogao da bude razmenjen sa Preševom i jednim delom Bujanovca, kao i druge tekstove u medijima, Tači nije komentarisao.

„Ne govorim o pisanjima koja nemaju adresu, spekulacijama i lažnim vestima, ne želim da komentarišem“, rekao je on. Izvori Koha Ditore bliski ovim dešavanjima rekli su da postoji opcija da se opštine sa severa Kosova – Leposavić sa Leškom – razmene za Preševo i deo Bujanovca.

Takođe se smatra da bi deo sporazuma moglo da bude jezero Gazivode, odnosno pronalaženje rešenja zasnovano na međunarodnim sporazumima za vode. Prema izvorima Koha Ditore, očekuje se da će doći do sukoba između strana zbog tvrdnji Srba da su vlasnici Gazivoda.

PROČITAJTE JOŠ: SRAMOTA: NAPREDNJACI ODBILI DA POTPIŠU PETICIJU PROTIV NEZAVISNOSTI KOSOVA!

Sa druge strane, pitanje novinara KTV-a za jezero Gazivode (na slici ispod) Tači je odbio da odgovori.

Ovakav pomirljiv ton (tj. izostanak oštrog demantija) prema ideji koja je doskora obema stranama bila “neprihvatljiva” pokazuje da priče o tajnim sastancima Vučića i Tačija u Parizu ove godine možda nisu samo puka naklapanja.

Da li su na tim sastancima Aleksandar i Hašim dogovorili nešto što će tek narednih meseci biti otkriveno? Da li nam Aleksandar sprema referendum, a već zna njegov ishod?!

PROČITAJTE JOŠ: DRAGAN J. VUČIĆEVIĆ POTVDRIO DA PODRŽAVA NEZAVISNOST KOSOVA!

(izvor: danas.rs/gerila.rs)

Comments

comments