Društvo

SKANDAL: Na Sajmu knjiga uzeti štandovi od 2 izdavačke kuće i dati Šešeljevoj “Velikoj Srbiji”!

Odbor za organizaciju Beogradskog sajma knjiga doneo je nedavno skandaloznu odluku, kada je oduzeo štand dvema manjim izdavačkim kućama i dodelio ga “Velikoj Srbiji”, čiji su vlasnici Vojislav Šešelj i još šest članova Srpske radikalne stranke.

Prema našim saznanjima, Odbor je početkom jula “podelio” štandove izdavačkim kućama koje će se promovisati na Beogradskom sajmu knjiga, koji se tradicionalno održava u oktobru. Tada su “Karpos” i “E-buk” dobili veliki štand, na kom su se predstavili i godinu dana ranije.

Ipak, na takvu odluku se žalilo Društvo za izdavačku delatnost “Velika Srbija”, čiji je većinski vlasnik lider SRS Vojislav Šešelj, i njihova žalba je usvojena.

PROČITAJTE JOŠ: “KLAN UMEŠAN U UBISTVO OGNJANOVIĆA IMA PODRŠKU VUČIĆA, A DANILO JE SA NJIMA NAVIJAO U RUSIJI”!

– Tačno je da se to dogodilo. Ponudili su nam drugi štand i praktično rekli “uzmite ili ostavite”. Mi smo to prihvatili, jer nismo u poziciji da biramo. Imaćemo goste iz inostranstva. Ali, to nije principijelno i nije u redu – navodi Dejan Aničić, direktor “Karposa”.

Što je bio razlog da se dvema manjim izdavačkim kućama oduzme štandi isti dodeli “uglednoj” “Velikoj Srbiji” nismo dobili odgovor. Novinari su tim povodom pozvao Zorana Avramovića, predsednika Odbora Beogradskog sajma knjiga, ali on nije odgovarao na naše pozive i SMS poruke.

Takođe, kontaktirali smo i Pres službu Sajma knjiga, ali nam je rečeno da oni o tome ništa ne znaju.

– Mi tek počinjemo da radimo u septembru. Pokušaćemo da saznamo da li je Odbor odredio nekog za saradnju sa medijima i ako dobijemo informaciju ko je u pitanju, pozvaćemo vas – rečeno je u Pres službi, ali naknadnog poziva nije bilo.

Vlasnici radikali i pravni savetnik Šešelja

Jasno je da ovakva odluka Odbora Sajma knjiga nema veze sa bogatom ponudom i izuzetnim delima “Velike Srbije”. Pre će biti da je nešto drugo, mada nema razumenog opravdanja da se delima osuđeno ratnog zločinaca Vojsilava Šešelja daje toliki prostor za promociju.

PROČITAJTE JOŠ: DOŠLO JE VREME DA USTAVNI SUD ZABRANI RAD ŠEŠELJU I RADIKALIMA!

Inače, Šešelj ima 56 odsto vlasničkog udela u toj izdavačkoj kući, 14 odsto ima Milorad Mirčić, poslanik SRS, 10 odsto je u vlasništvu Ljiljane Mihajlović, dok po pet odsto imaju radikali Gordana Pop Lazić, Dragan Todorović, Stevo Dragišić i Šešeljev pravni savetnik Milan Terzić.

Neka od dela autora Vojislava Šešelja, koja bi mogla da se nađu na štandu “Velike Srbije” su: “Četnička sablja nad dosmanlijskom glavom”, “U čeljustima ku**e Del Ponte”, “Lažljiva haška pederčina Džefri Najs”, “Engleski pederski isprdak Toni Bler”, “Politički ortakluk Kurve del Ponte i Kurve del Koštunice”, “Vatikan glavno Satanino gnezdo”, “Očerupana Haška ćurka Kristina Dal”, “Smežurano kengurovo mudo Kevin Parker”, “Milošević hapsi radikale”…

PROČITAJTE JOŠ: OVO JE JEDINI GRAD U SRBIJI KOJI NAPREDUJE: SVE JE BOLJE KADA SE NE MEŠAJU ŠEFOVI STRANAKA!

(izvor: blic.rs)

Comments

comments