Društvo

Vučić je sam sebi zabranio spot, sve drugo je laž

Osnova svake diktature je izmišljeni neprijatelj, ništa to drugačije nije ni kod ove koju sprovodi Aleksandar Vučić. Svakoga dana nova drama, novo prenemaganje, novo skidanje glave i novi lažni neprijatelji. Atentatori su skoro pohapšeni (po ko zna koji put), sa Hrvatskom je nedavno potpisan mir, a Bakir čeka finiš kampanje. Zato je, kao kec iz rukava izvučen stari dobri, odnosno stari zli REM i SNS Bujke (u jednom delu naroda poznatiji i kao “žuti” Bujke).

Juče je kartel snimio novi predizborni spot u kome se naravno napada opozicija, sa čuvenim pitanjem “gde je gradonačelnik” (usput, ako ste preskočili odgovorili smo kreatorima spota gde je zaista).

Danas, kao grom iz vedra neba zapljusnula nas je vest da je REM zabranio taj spot i time nastavio da sprovodi teror i medijski mrak prema vladajućoj stranci. Ovo objašnjenje može da “pije vodu” samo kod osoba kojima je vrhunac medijskog informisanja TV Pink ili neki od dnevnih toalet papira pod pokroviteljstvom Aleksandra Vučića. Svima drugima je jasno i to bez ikakve sumnje, da je naredba došla iz vrha kartela.

Jer da se ne lažemo, u današnjoj Srbiji je nemoguće obaviti jutarnju nuždu bez amina glavnokomandujućeg, a kamoli zabraniti njegovu reklamu. Uostalom da REM stvarno postoji i stvarno radi svoj posao, šta mislite da li bi ovaj spot mogao da se neometano vrti po televizijama sa nacionalnom frekvencijom?

E sad postavlja se pitanje, zašto su sami sebi zapranili propagandni materijal?
Vrlo je prosto, spot je kretenski. Ciljao je određenu grupu građana, do kojih je i došao, kod svakog ostalog samo stvara kontra-efekat. Pored toga i nakon zabrane isti se vrteo na Pinku, jer kakve veze Pink ima sa REM-om, oni ionako nisu medij, oni su propagandno sredstvo (čitaj: govno).

Sa druge strane, navodna zabrana daje odličan argument satrapima da danima kukaju, prenemažu se i cvile kako eto opozicija stvara diktaturu, opozicija kreira medijski mrak (slična budalaština poput one kada je navodno opozicija pokrala izbore), a jadni Vučić je još jedna žrtva koja je direktna meta bahaćenja svojih političkih protivnika.

Odvratno i glupo zar ne, ali od SNS-a se bolje i ne može očekivati.

Mi bi za kraj samo pohvalili, ali zaista pohvalili, dostojanstven odgovor Dragana Đilasa i Aleksandra Šapića (zbog čijih je slika spot navodno i zabanjen), koji su apelovali da se bljuvotina vrati na male ekrane. Tako i treba, ne nasedati na provokacije, pustiti ih da se glupiraju, a 4.3. im zabraniti obavljanje vlasti. Na izborima.

Comments

comments