Društvo

Vučić na Gazivodama otvorio nepostojeći centar?!

Centar za ekologiju i razvoj sporta iz Zubinog Potoka, koji je predsednik Srbije Aleksandar Vučić otvorio na početku svoje dvodnevne posete Kosovu, prema Danasovim saznanjima, ne postoji u pravnom smislu. Međutim, iako ovaj centar nije registrovan kao pravno lice, Vlada Srbije mu je u prethodnih nekoliko godina prosledila oko 450.000 evra.

Neodređen status centra nije predstavljao prepreku da predsednik Vučić tu otpočne svoju „istorijsku“ posetu Kosovu. Upravo u ovom centru je i dao prvu izjavu za medije: „Srećan sam što sam ovde, divno se osećam. Ovo su objekti koji su izgrađeni novcem građana Srbije, a koristiće ga mladi ovog kraja“, kazao je Vučić.

PROČITAJTE JOŠ: I ŠTA SMO NA KRAJU DOBILI OD VUČIĆEVOG CIRKUSA NA KOSOVU? JEDNO VELIKO NIŠTA!

Ipak, prema rečima našeg izvora koji poznaje prilike u Zubinom Potoku, Centar za ekologiju i razvoj sporta uopšte nije osnovan kao pravno lice. Do istog zaključka može da se dođe i posmatrajući izveštaj RTS-a sa Vučićeve posete centru koji se nalazi na obali jezera Gazivode (na slici ispod). Naime, u izveštaju se ističe da je „u toku formiranje nevladine organizacije Centar za ekologiju i razvoj sporta“.

Kako iz toga proizilazi da još uvek ne postoji pravno lice koje bi rukovodilo radom centra, ostaje nejasno kome je Vlada Srbije prosledila novac za njegovu izgradnju i opremanje. Pritom ne radi se o zanemarljivim sredstvima, pošto se u istom izveštaju RTS-a spominje iznos od oko 450.000 evra. Naime, Vlada Srbije je navodno u dva navrata, 2015. i 2017. godine, zaključcima odvojila novac za izgradnju centra.

PROČITAJTE JOŠ: ZAŠTO MITROVIĆ ZASLUŽUJE DA MU PRESUDE ONI KOJI 24H GLEDAJU NJEGOV RIJALITI?!

U toku jučerašnjeg dana smo poslali pitanja Vladi Srbije, sa željom da otklonimo ove nedoumice oko trošenja budžetskih sredstava, ali kako nam odgovori još uvek nisu stigli ostali smo uskraćeni za odgovor na pitanje kome je Vlada Srbije prosledila novac.

(Ne)vladina organizacija

Dodatnu zabunu oko budućeg rada Centra za ekologiju i razvoj sporta unosi i najava da će njome rukovoditi nevladina organizacija. Iz toga proističe da je Vlada Srbije dala novac za izgradnju i opremanje objekta u kojem će funkcionisati nevladina organizacija. Kako je u izveštaju RTS-a navedeno da će u centru biti zaposleno 15 osoba, teško je oteti se utisku da se zapravo radi o nevladinoj organizaciji Vlade Srbije.

PROČITAJTE JOŠ: (FOTO): INSPEKTORKA RENOVIRALA SVOJ STAN, A OPŠTINA POKRILA TROŠKOVE REBALANSOM BUDŽETA!

(izvor: danas.rs)

Comments

comments