Politika

Vučić obećao krave, traktor i ovce…

Posao, lekar, škola, overa dokumenata, traktor, ovce, stanovi… to su stvari koje su potrebne građanima Kosova i Metohije, a za šta su večeras potražili pomoć, savet, podršku od predsednika Srbije Aleksandra Vučića u Lapljem selu.

Razgovori s građanima koji iznose svoje probleme traju od 18 sati, gotovo bez prekida. Građani iz svih krajeva Kosova i Metohije se smenjuju i mole predsednika Srbije da im pomogne. Pojedini traže stanove, stoku, posao u pošti, pomoć pri lečenju…

Vučić neke probleme građanima rešava odmah, na licu mesta.

Pojedini građani plakali su dok su iznosili svoje probleme. Predsednik Vučić je sve vreme razgovora na “crvenoj”, direktnoj liniji sa Vladom Srbije, odnosno ministrima, koji su ga obavestili da će neki od problema biti rešeni.

Vučić je do sada saslušao više desetina građana koji su ih svih krajeva Kosova došli u Laplje selo da mu se požale.

U prva dva sata razgovora s predsednikom Srbije, naime, gotovo niko od učesnika razgovora, pogotovo oni iz Orahovca, Štrpca, Velike Hoče i drugih mesta južno od Ibra, nije pominjao problem bezbednosti ili se žalio na Albance, ali su svi ukazali da ih brine prodaja kuća i odlazak sunarodnika.

Da bi se to zaustavilo, smatraju, značilo bi da se nađe rešenje upravo za stvari koje su večeras pominjali, a koje se svodi na ono što je potrebno za normalan svakodnevni život.

Tako je momak koji se predstavio kao Milan, iz Srbice, rekao da nema posao, ali ima nešto zemlje i želi da se bavi poljoprivredom, a Ljubiša Šarić iz Orahovca, otac troje dece, upoznao je predsednika Srbije s mogućnošću da se u tom kraju, poznatom kao vinogorje, napravi unija privatnih proizvođača.

(Izvor: Mondo)

Comments

comments