DruštvoIzbor UrednikaPolitika

Vučić opet kuka: “Nema laži koja me toliko zabolela”. Koliko nas tek bole tvoje!

Vučić je na konferenciji za novinare kazao da Srbija nikada nije imala ovakvo stanje u državnoj kasi, a da je opet toliko nezadovoljnih i negativnih komentara na najavljeno povećanje penzija od pet odsto i plata od deset odsto.

“Nismo imali nikada. Imali smo 2005. godine kada smo pola države prodali, ali uz 1,2 milijarde evra kamata nismao imali taj slučaj a sada se dešava, toliko radite, penzioneri će dobiti uvećanje 5 odsto, a onda čujete pitanje sa državne televizije kažu malo, očekivali smo više, nemam odgovor na to”, kazao je Vučić.

“Kažu – malo je 10 odsto povećanja plata, molim vas, prekinite da lažete”, kazao je on i naveo da će nastavnik u srednjoj školi i učitelj za 11 odsto imati više nego pre smanjenja, “govorim o kumulativnom povećanju u tri godine”.

Isto tako, naveo je, lekari i medicinske sestre 10 odsto više nego što su ikada imali, zaposleni u sferi socijalne zaštite 9 do 10 odsto, vojnici i policajci, poreznici za 10 odsto veće.

“Što ne kažete da će plate biti nešto manje samo onima koji rade u ovoj zgradi, onima koji rade u skupštini sa Majom Gojković i u vladi sa Anom Brnabić.”

Kako je kazao, plate će u januaru biti 450 evra, a bile su 350.

“Budite pošteni pa kažite da li smo radili 20 odsto više pa smo zaradili 20 odsto više? Jesmo, radili smo 5-10 odsto više a za ostalo je zahvaljujući odgovornosti i disciplini, vladi, sve ono što smo uspeli da napravimo i opet ne valja”, kazao je predsednik Srbije.

“U kojoj je to zemlji malo povećanje od 10 odsto? Je l to Nemačka? Kazaće imaju velike plate, pa radili su i zaradili. Mi nismo ni radili ni zaradili, sad radimo i zarađujemo malo više, moraćemo da radimo i zarađujemo mnogo više. Samo laž do laži, ne postoji stvar koja me je toliko zabolela”, kazao je Vučić.

(izvor: B92)

Comments

comments