SvetZabava

Fear the Walking Dead: Zašto svi tvituju o ovoj seriji?

Ako nešto vole zauvek budni tviteraši onda je to serija o kojoj mogu da diskutuju dan i noć. Trending kategorija je prepuna komentara o seriji “Fear the Walking Dead” a hešteg-ovi #FTWD i #FearTWD doslovno gore, što nam jasno ukazuje da ćemo finale treće sezone popularnog spin-off-a pratiti pokriveni ogromnim ćebetom sa paklicom maramica jer postapokaliptična-horor-drama pored dobrog starog cima iz fotelje, obezbediće dovoljnu dozu onoga što nedostaje svetu bez ljudi – humanost i emocije.

“Fear the Walking Dead” nije usko vezan za originalni materijal (The Walking Dead) što omogućava gledaocima da uskoče u paralelni sivi svet u kojem opstanak ljudske vrste visi o koncu. Iako su se kroz seriju menjale brojne lokacije snimanja, u trećoj sezoni gledamo uzbudljiv zaplet na granici SAD i Meksika.

Serija prati disfuknionalnu porodicu i pridošlice koje će im se pridružiti na putu kroz beznadežno sivilo. Iako je u suštini horor, element drame je podjednako dominatan koji likove emotivno ogoljava u borbi za opstanak. To je možda najbolje izraženo u trećoj sezoni, koja i dalje prati porodicu Oto, a budući da je od samog početka treće sezone, kada smo iznenada ostali bez jednog od glavnih likova, jasno stavljeno do znanja da će ovo biti prepuno preokreta i iznenađenja – nije ni čudo što finale diže toliko buke.

Fear the Walkng Dead je odličan primer kako se tenzija nabija do krova uz pomoć sporije naracije. Publika koja je naviknuta na brz i dinamičan sadržaj veoma će ceniti efekte sporijeg otkrivanja delova slagalice.

Nemojte ni da pomislite da su najeziviji aspekt serije zombiji, mnogo veći pakao se krije iza krvavog osmeha.

Sad vam je i jasno zašto su korisnici društvenih mreža opsednuti serijom. Zato se ukrcajte na postapokaliptični brod jer je  finale treće sezone “Fear the Walking Dead” zakazano večeras u 22h na televiziji “AMC”. Oni koji ovu seriju već prate, večeras će doživeti svojevrsan praznik, a ako ga propustite, rezervišite ovaj vikend (21. i 22. oktobar) za maraton FTWD na AMC-u.

(izvor: Noizz.rs)

Comments

comments