KoronaPolitika

Vučić opet najavljuje vakcinu protiv korone: “Krajem novembra ili početkom decembra!”

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da veruje će da Srbija nabaviti vakcinu protiv koronavirusa krajem novembra ili početkom decembra.

On je rekao da se razgovara sa predstavnicima dve zemlje i dve kompanije koje rade na vakcini i da će Srbija, čim se pojavi vakcina, „dati sve od sebe da ne budemo poslednji u tom krugu“.

„Verujem da znam iz koje države će prvo stići vakcina. Mi ćemo biti u prvih 20 zemalja koje će tu vakcinu da plate. Iako neki najavljuju veoma visoke cene za vakcine pokušaćemo da ih besplatno damo našem stanovništvu. Ja se nadam da će biti niža cena. Zamislite da opet treba da potrošimo 500 miliona evra za vakcinu, ali to nam je mnogo jeftinije od svega onoga što smo do sada potrošili“, ponovio je predsednik.

On je danas poručio da se, kada se čitaju podaci o broju zaraženih u susednim zemljama ili regionu, uvek pogleda i koliko je ljudi u tim zemljama tog dana testirano.

„Ako je ta zemlja testirala 100 ljudi, onda nema ni 15 zaraženih, a ako testira 10.000 taj broj je veći“, naveo je.

Kazao je i da Srbija “testira najviše u Evropi”.

“Testiramo ubedljivo najviše, kako bismo sačuvali živote ljudi. Očekujemo velike probleme u celom svetu, dešavaju se geopolitčke promene veće nego posle Drugog svetskog rata. Bilo je jako važno što smo prvi put pobedili epidemiju koronavirusa u Beogradu, neki kažu da smo se prerano opustili…”, tvrdi Vučić.

Comments

comments