Politika

Vučić (opet) slagao: SAD, Bela kuća i streljanje…

Lider Srpske Napredne Stranke danas je održao još jednu konferenciju za novinare povodom incidenata ispred zgrade predsedništva na protestu #1od5miliona.

Ovo obraćanje javnosti se nije drastično puno razlikovalo od svih prethodnih pa je po već ustaljenoj proceduri bilo moguće videti napade na opoziciju (koja naravno nije imala kako da odgovori), red obećanja i red nameštenih pitanja.

Jedna od stvari koju ipak vredi pomenuti jeste da je Vučić pokušao da uporedi situaciju u Srbiji sa Sjedinjenim Američkim Državama izjavivši da bi demonstranti bili izrešetani ukoliko bi preskočili ogradu Bele kuće.

Kao prvo upravo dva ovakva primera od pre nekoliko godina dokazuju da Vučić laže.

Na stranu ta dva primera, kada se već drži poređenja sa SAD trebali bi primetiti da tamo sinoćna grupa ljudi ne bi ni imala razloga da protestuje jer izborni procesi, sloboda medija i vladavina prava daleko drugačije funkcioniše u Sjedinjenim Američkim Državama nego u današnjoj Vučićevoj Srbiji.

Takođe, da je ovde situacija kao u SAD, prvi bi Vučić snosio posledice koji ne bi bio “izrešetan” ali bi bio sudski procesuiran i posle afere “helikopter” i posle “Savamale” i Asomakuma, lažnih diploma, tetki iz inostranstva i stotine drugih kriminalnih aktivnosti kojima se ovaj režim svakodnevno služi.

Comments

comments