Politika

“Vučić otvoreno priznao da je bio upoznat sa kupovinom Kopernikusa, O2 i Prve”!

Pokret Dosta je bilo ocenio je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić na Televiziji Pink „otvoreno priznao da je u potpunosti bio upoznat“ sa detaljima kupovine kablovskog operatera „Kopernikus“, kao i sa prodajom televizija Prva i O2 prethodnom vlasniku „Kopernikusa“.

U saopštenju DJB-a navodi da je Vučić „priznao da je otvorena namera tih operacija“ bila da se „Grupa United“, vlasnik SBB i N1, spreči da dodje u posed emitera s nacionalnom frekvencijom.

PROČITAJTE JOŠ: NOVOGODIŠNJI KONCERT U BEOGRADU KOŠTAĆE 495 HILJADA EVRA, 2 I PO PUTA VIŠE NEGO PROŠLE GODINE!

DJB je navela naveli da su njeni poslanici Saša Radulović i Branka Stamenković podneli krivične prijave Tužilaštvu za organizovan kriminal zbog sumnje da su Vučić, ministar finansija Siniša Mali, generalni direktor Telekoma Predrag Ćulibrk, Vlasnik Kopernikus technology doo Beograd Srđan Milovanović zloupotrebili svoje položaje odgovornih lica i naneli štetu gradjanima Srbije u iznosu od 180 miliona evra.

„U svom jednočasovnom monologu u jutarnjem programu TV Pink, Vučić je otvoreno optužio Dragana Šolaka, osnivača i predsednika Upravnog odbora United Group, da je računao da će kupovinom televizija O2 i Prve u potpunosti zavladati medijskim tržištem, ali da se neće dopustiti tajkunima da oni upravljaju svim tim resursima ove zemlje, te da je namera bila da se udje u borbu protiv tajkuna“, navodi se u saopštenju.

Po oceni DJB, Vučić je „eklatantno zloupotrebio sve prerogative funkcije predsednika države, uz neskrivenu nameru da se preko tih mutnih operacija zadovolje partijski interesi i napune partijski džepovi“.

PROČITAJTE JOŠ: BATA GAŠIĆ I ZVONKO VESELINOVIĆ STOJE IZA NELEGALNE GRADNJE U NACIONALNIM PARKOVIMA KOPAONIK I GOLIJA?!

Vučić je izjavio na Televiziji Pink da su suvlasnik SBB Dragan Šolak i lider Saveza za Srbiju Dragan Đilas „mnogo besni i nervozni“ zato što su oni hteli da kupe televizije Prvu i O2, koju je kupio preduzetnik Srđan Milovanović.

PROČITAJTE JOŠ: BARBARA…

(izvor: beogradski-glas.rs)

Comments

comments