Društvo

GSP-u nedostaje 300 vozača, privatnicima se svakodnevno upumpavaju pare, preti kolaps…

Sindikat „Nezavisnost“ Gradskog saobraćajnog preduzeća (GSP) Beograd saopštio je da Srbiji trenutno nedostaje preko 6.000 profesionalnih vozača, kao i da samo u GSP-u nedostaje između 200 i 300 vozača i još toliko radnika u održavanju vozila.

PROČITAJTE JOŠ: BATA GAŠIĆ I ZVONKO VESELINOVIĆ STOJE IZA NELEGALNE GRADNJE NA KOPAONIKU I GOLIJI?!

Taj sindikat je zahtevao da menadžment preduzeća i gradske vlasti počnu da rešavaju problem beogradskog prevoza regulisanjem i utvrđivanjem realnog broja zaposlenih, visine zarada, uslova rada prilagođavanjem reda vožnje potrebama građana i „vraćanjem naplata karata u GSP“.

„Sva druga ‘rešenja’ i favorizovanje privatnih prevoznika konstantnim upumpavanjem novca na njihove račune, gde recimo svakog dana iz radske kase od 21,8 miliona dinara (i to je novac koji se privatnim prvoznicima isplaćuje samo za pređenu kilometražu, mimo novca koji dobijaju po drugim osnovama) još će produbiti krizu koju će na žalost najviše osetiti naši sugrađani“, navodi se u saopštenju „Nezavisnosti“.

Prema saopštenju, odlazak profesionalnih vozača u inostranstvo u potrazi za boljim uslovima rada može da izazove „ozbiljnu destabilizaciju“ javnog i drumskog prevoza u državi.

PROČITAJTE JOŠ: NOVOGODIŠNJI KONCERT U BEOGRADU KOŠTAĆE 945 HILJADA EVRA, 2 I PO PUTA VIŠE NEGO PROŠLE GODINE!

„Odlazak kvalifikovanih vozača sa iskustvom i praznina koja ostaje dodatno će se produbljivati u vremenu pred nama, jer ne postoji nikakva strategija kroz obrazovni sistem za školovanje đaka za vozače kroz odgovarajuće smerove saobraćajnih škola“, upozorio je taj sindikat.

PROČITAJTE JOŠ: BARBARA…

(izvor: beogradski-glas.rs)

Comments

comments