Politika

Vučić rekao da ćemo organizovati SP zajedno sa Rumunijom, Grčkom i Bugarskom, a ove 3 zemlje NEMAJU POJMA O TOME?!

Rumuni, Grci i Bugari pojma nemaju. Letimična potraga po tamošnjim portalima, i onim više i onim manje ozbiljnim, bila je uzaludna.

Uteha se nije mogla naći ni na sajtu FIFA, ni na bilo kom drugom jeziku osim srpskog sa „mundijal 2030“ u pretraživaču. Nije, dakle, da su samo u RGB-u u neznanju, ceo svet se pravi lud na inicijativu koja je toliko grandiozna da Beograd na vodi u odnosu na nju izgleda kao Vulinovo otvaranje lifta u staračkom domu.

PROČITAJTE JOŠ: MRAK: JOŠ JEDNA EMISIJA UKINUTA ZBOG PRITISKA SNS-A!

Zašto je samo Srbija s oduševljenjem prihvatila ideju da sa dve komšijske i jednom „zamalo“ komšijskom zemljom organizuje najveću i najdužu sportsku žurku na planeti, zašto niko drugi ne reaguje kao da, nedobog, Vučića na toj kvadriterali nisu dobro razumeli ili, sačuvaj bože, nisu ozbiljno shvatili. Moguće je da je predsednik i od nas zatajio da ćemo i u tome imati lidersku poziciju u regionu, ne samo da ćemo po prvi put u istoriji biti domaćini Mundijala u fudbalu, veće u istoriji prvi put i finale biti odigrano u Srbiji. Možda su zbog toga drugi toliko diskretni i diplomatski predusretljivi u smislu „…ebiga, on se prvi setio“, pa se Bukurešt, Atina i Sofija ponašaju tako da Beogradu ne ukradu šou. Koji je već počeo.

Prosto je urnebesno izgledala trka ko će se od ovdašnjih manje ili više pozvanih oglasiti na tu temu, uskliknuti s ljubavlju predsedniku i do neba podržati tu genijalnu inicijativu. Nije više pominjan samo nacionalni stadion, kome se uzgred već nekoliko godina dešava samo promena nesuđene lokacije, već i još tri-četiri komada, pa milioni turista (uključujući valjda i Bugare na finalu), pa infrastruktura, pa ugled u svetu… Niko od prvoboraca iz predostrožnosti, ni pomenuo nije koliko je cela priča (ne)realna, kako bi stadione u Srbiji trebalo graditi tako da se prvo napravi ljudski toalet i parking, a tek onda igralište i gledalište, kako i ova jad i beda od postojećih zdanja cele godine zvrje prazna i sama sebe razjedaju. Jednom rečju, kao i kad je u pitanju BDP, metro, koridor bez brda, i Srbija bez nezaposlenih, kad je predsednik nešto rekao, nema se tu šta dovoditi u sumnju.

Te 2030. Srbija će kao i suorganizatori biti u EU, biće završen Beograd na vodi, pitanje Kosova biće rešeno u korist Srbije, arapski prijatelji iz Katara će nam, ako treba, dovesti ove njihove stadione na točkićima, kažu vesti iz budućnosti. Građanima Srbije, čita se između redova, preostaje samo da izlaskom ili neizlaskom na izbore, učine da Vučić i tada bude predsednik Srbije.

PROČITAJTE JOŠ: OTKAZI, PRIVOĐENJA, PRITVOR: ISPOVEST LJUDI KOJI SU ODBILI DA PREĐU U SNS

Čak i da RGB odustanu, napravićemo mi Samo Naše Svetsko.

PROČITAJTE JOŠ: ČIČA TOMINO LEGLO

(izvor: danas.rs / Zoran Pavić)

Comments

comments