DruštvoPolitika

Vučiću, vrati novac trudnicama i porodiljama!

Kada je pre četiri godine Aleksandar Vučić najavio a zatim i smanjio plate i penzije, bez nadoknade je ostavio i neke od kategorija stanovništva kojima je novčana pomoć neophodna. A kome su sredstva neophodnija od trudnica, porodilja i majki sa malom decom?!

Tako su sada posle najava AV da će plate biti vraćene u 2018. godini (da li će zaista biti vraćene, ostaje tek da se vidi), majke i podorilje okupljene oko portala Bebac.com zatražile od Vlade Srbije da se i njima vrati novac koji im nije uplaćivan od ko zna kad, tobože zbog mera štednje. One su se obratile Vladi, dakle Vučiću, pošto je dobro poznato ko tu vladu vodi (sigurno ne Ana Brnabić) i pozvale ga da kada i drugima vrati novac, da to isto učini i kada su one u pitanju.

“Ovo je nakon svih kašnjenja isplata trudnicama i porodiljama vrhunac bahatosti i zanemarivanja osnovnog prava sadašnjih i budućih roditelja. Trudnice i porodilje ste ostavili bez primanja i time im još više otežali finansijski veoma zahtevan period kada im je svaki dinar preko potreban. U suprotnom, trudnice i porodilje, ostaće uskraćene za tri do pet hiljada dinara mesečno, što nije mali novac, posebno kada se uzmu u obzir svi troškovi koji im predstoje. Hitno vratite mamama novac koji im pripada”, piše u saopštenju portala.

Zbog namirivanja svojih stranačkih botova i ostale SNS bagre, AV je pre nekoliko godina ukrao čak i od male dece, što mu nije prvi put da manipuliše sa novorođenim bebama!

Comments

comments