DruštvoPolitika

Pozovi RTV i pitaj direktora kada će dati ostavku

Radio televizija Vojvodine, poznata i kao javni servis u severnoj pokrajini, nije po metodama i načinu rada daleko od svog “velikog brata”, RTS-a niti od blatoida Željka Mitrovića.

Već smo pisali o tome kakve pojave se nalaze na čelu ove televizije i po čemu je njen direktor postao poznat u javnost (ne zato, što je dobar i profesionalan novinar, daleko bilo). Prethodnih dana ova medijska kuća našla se u centru pažnje zato što je prvo bila primorana da vrati na posao nekadašnjeg programskog direktora Slobodana Arežinu, kojeg je prethodno nelegalno smenila, a kome je juče ponovo uručila otkaz!

“Ovde je reč o obesti i gluposti, i reč je o gaženju zakona, pravde i nezavisnog sudstva. Ovo je nešto što nadilazi pitanje ko je programski direktor. Ako mi ulazimo u sferu gde je nebitna odluka Apelacionog suda, u kojem je zakon nebitan, nego želja nekog pojedinca, onda smo zaista u mnogo većem problemu”, rekao je Arežina.

RTV je prošle nedelje naložio zaposlenima da se ubuduće na odjavnim špicama potpišu dva programska direktora, uprkos presudi Apelacionog suda po kojoj imaju obavezu da na mesto programskog direktora vrate Slobodana Arežinu, koji je sa te funkcije protivzakonito smenjen u maju 2016. godine. Arežina je 29. decembra prošle godine potpisao rešenje kojim je vraćen na mesto direktora programa Radio-televizije Vojvodina (RTV).

Zbog svega ovoga, Pokret Podrži RTV pozvao je građane da telefonom zovu generalnog direktora Radio-televizije Vojvodine (RTV) Miodraga Koprivicu i da od njega traže objašnjenje zbog čega je programski direktor RTV-a Slobodan Arežina dobio otkaz i da ga pitaju kada će on podneti ostavku.

“Zato što krše zakon, ignorišu sudske presude, uništavaju javni servis. Zato što ih svi mi plaćamo – zovemo generalnog direktora da pitamo jedno jedino pitanje: Kad će podneti ostavku? Probajte i vi, možda baš vama odgovori: Miodrag Koprivica +381648195355. Cena poziva uračunata je u taksu za javni medijski servis”, navodi se u saopštenju.

Comments

comments