Izbor UrednikaPolitika

(VIDEO) Vuk (ponovo) objasnio Vučiću: Evo kako Španija može da nam pomogne u vezi Kosova

Kosmet je ponovo tema broj 1 u Srbiji. Nažalost, ne onako kako bi trebala da bude, ne u duhu iskrene borbe za ono što može da se izvuče nakon višedecenijskih poraza, već ponovo u službi da jedan čovek spase ono što se od sopstvenog rejtinga spasiti može.

Nije situacija bezizlazna i nije ništa još uvek izgubljeno, pod uslovom da niste na vlast došli obećavajući nešto što ogromna većina Srba ne želi da se desi – a da se ne pravimo ludi svi znamo o čemu je reč.

Kako borba za Kosmet može da izgleda i kako uticajne države mogu da nam pomognu, objasnio je Vuk Jeremić na primeru Španije. Da ne dužimo dalje, pogledajte kratki isečak iz njegovog gostovanja.

Dakle, nije pitanje da li možemo, pitanje je da li hoćemo. Nažalost, umesto da se sa problemima suočimo i krenemo da ih rešavamo, mi na vlasti imamo Aleksandra Vučića koji radi sve suprotno. Dok premijer Španije ne prisustvuje samitu EU upravo zbog “Kosova”, on će prvi biti tamo. Svoju “borbu” preko svojih medija predstavlja nekim sastancima sa Putinom i Erdoganom – a svi dobro znamo da to nije nikako povezano sa Kosmetom.

Da se ne lažemo, briga Vučića za Kosovo, briga ga i za Srbiju, njegova jedina briga jeste kako da sačuva 126 poslanika u Narodnoj skupštini Srbije i mogućnost da nastavi da pljačka državu i narod. 

Upravo zato i ovu temu koristi za obračun sa svojim političkim protivnicima, gde ne dozvoljava ničije drugo mišljenje, a krivicu svaljuje na sve osim na sebe – već smo pisali o sramoti kada je za gubitak Kosmeta označio Đilasa, Jankovića i Jeremića što je glupo, jadno i nemoralno. Jedno je politička borba – a drugo borba za nacionalne interese. Nažalost, u Srbiji, nacionalni interesi su postali njegovi lični interesi. I dok je on na čelu države, tako će i ostati.

Comments

comments