Društvo

Vulin – ministar za odbranu od stranih turista

Uvek u pripravnosti i uvek spreman za rat koji, sudeći po njegovim izjavama, može da izbije svakog trenutka – u najkraćem bi bio opis ministra odbrane Aleksandra Vulina. Jedna od poslednjih izjava, koja najbolje pokazuje ko su ljudi koji su na odgovornim funkcijama u ovoj državi, odnosila se na opasnost od, po svemu sudeći, stranih turista.

Prvo je objavljena vest da je vojna policija uhapsila dva Amerikanca i dve ukrajinske državljanke zbog sumnje da su dronom pokušali da snimaju zgradu starog generalštaba. Dok je prema, za sada ne potvrđenim informacijama, reč o stranim turistima, za ministra odbrane ceo slučaj i dalje je sumnjiv.

„Ne želim ovome da pridajem veći značaj nego što jeste, ali moram da kažem da ne verujem u slučajnost, i da ovako veliki broj stranih državljana i ovako veliki broj upada ili pokušaja upada u prostore koje kontroliše Vojska Srbije odavno nije zabeležen“, rekao je Vulin, koji ne veruje u slučajnost jer je reč o velikom broju turista…

Nekoliko dana pre toga bio je jako zabrinut za odlazak predsednika Srbije u Hrvatsku. Izjavama ministra odbrane stvorena je atmosfera da predsednik države odlazi u ratno područje i da nacija treba da ga u susednu Hrvatsku isprati kao heroja. U jednom trenutku stekao se utisak da je čak i Aleksandru Vučiću neprijatno, pa je u Hrvatskoj poručio da će narednih sto dana svi državni funkcioneri, pa i Vulin, imati embargo na vređanje Hrvatske i na „teme iz prošlosti“.

Aleksandar Vulin bi u sređenoj državi snosio odgovornost za svoje postupke i svoje ponašanje. Ne bi mogao da naziva novinare narkomanima, niti bi mogao da preti ratom na svakom koraku. S obzirom na to da niko od predstavnika vlasti ne osuđuje nijedan postupak ministra odbrane, nameće se zaključak da Vulin zapravo govori u ime cele države.

Istovremeno, Vulin očigledno nema nikakav problem sa ulogom zbog koje ostavlja utisak nekoga ko čeka skriven u žbunu, u unifiormi, maskiran i spreman da svakog trenutka iskoči i kaže: “Juriš, u nove pobede!”…

(izvor: insajder.net)

Comments

comments