Politika

Vulin obišao grob Slobodana Miloševića

Izvor: N1

Ministar odbrane Aleksandar Vulin položio je venac na grob nekadašnjeg predsednika Srbije i Savezne Republike Jugoslavije (SRJ) Slobodana Miloševića, povodom 14. godišnjice od njegove smrti.

“Niko ne može da kaže da je bombardovanje Srbije bilo opravdano i legitimno, niko ne može da kaže da je nasilje na Kosovu i Metohiji koje su Srbi doživeli bilo opravdano, baš kao što niko ne može da kaže da su Srbi želeli pljačkaške privatizacije, opustošene fabrike i da budu opljačkani i oterani sa posla od strane onih koji su došli 2000. godine”, rekao je Vulin.

On je ocenio da se Srbija i dalje pita šta se Miloševiću dogodilo u Haškom tribunalu, odnosno da se i dalje ne zna puna istina o tome kako je i zašto umro.

“Za razliku od petooktobarskih pučista, koji su na vlast došli nasiljem i uz pomoć stranaca, Miloševića je uvek birala Srbija”, kazao je Vulin.

Bivši predsednik Srbije i SRJ Slobodan Milošević umro je 2006. godine u pritvoru Haškog tribunala pred kojim je bio optužen za ratne zločine počinjenim u ratovima na prostoru SFRJ.

Comments

comments