Politika

Vulinov alter-ego neinformisan o “slučaju Nedeljnik”

Ministar odbrane Aleksandar Vulin je izgleda ponovo poslao jednu od svojih mnogobrojnih ličnosti umesto njega da se obrati medijima te tu ličnost nije izbrifovao o skorašnjim događajima pa ona nije bila obaveštena o “slučaju Nedeljnik”.

Ministra Vulina upitali su novinari televizije N1 o “slučaju Nedeljnik” na šta je on odgovorio da “nema pojma kakav je to slučaj”.

Vulin: Kakav slučaj?

N1: Slučaj “Nedeljnik”.

Vulin: Hoćete mi objasniti, molim vas.

N1: Ne znate za slučaj “Nedeljnik”?

Vulin: Ne, kakav je to slučaj?

Naravno, ministar nije dugo ostao neinformisan pa je ubrzo nakon toga posavetovao novinare N1 da, ukoliko znaju da se novinari prisluškuju, to prijave tužilaštvu.

“Znači prvo Tužilaštvo. Ako ne budu zadovoljni, onda idemo ponovo, jer neće biti zadovoljni dok god se ne dokaže ono što ne postoji, ja sam spreman na sve: na detektor laži, na sud, na šta god hoćete, ali šta će biti ako sam u pravu, da li vam je ikada prošlo kroz glavu da sam nevin”, konstatovao je Vulin.

Redakcija Nedeljnika podnela je krivičnu prijavu protiv NN službenog lica ali su odustali od formiranja nezavisne komisije koja je trebala da istraži ovaj i slične slučajeve.

“Pošto vidim kakvo je interesovanje novinara za ovakvu temu – osim Danasa i N1 time se niko ne bavi, i otprilike prave budalu od mene – ja sam u dogovoru s kolegijumom, odlučio sam da se povučem iz te inicijattive. Mislim da su se novinari ‘autovali’ više nego ministar Vulin.”, rekao je glavni urednik Nedeljnika, Veljko Lalić.

Comments

comments