DruštvoSvetZabava

Zašto je Barbika dobila novu odevnu kombinaciju?

Američka olimpijka Ibtihaj Muhamad poslužila je kao nadahnuće za novu lutku Barbi, prvu koja će nositi hidžab, saopštio je brend Matel na Tviteru.

Prva američka olimpijka i prva sportistkinja koja se takmičila s hidžabom, prošle je godine osvojila bronzanu medalju u ženskom mačevanju. U Riju je debitovala u ekipi SAD na Olimpijskim igrama. Tamo je otišla kao američka muslimanka, želeći svima da pokaže da se može takmičiti u jednom elitnom sportu, prenosi agencija Hina.

Lutka Barbi izrađena je u njenu čast i prva je Barbi s hidžabom u istoriji. Lutka je predstavljena juče na Glamour Women of the Year samitu. Muhamad je bila gošća programa Barbi “Sheroes” u kojem se odaje priznanje inovatorima i pionirima.

Zahvalila je Matelu, proizvođivaču lutaka Barbi što ju je uključio u program “Sheroes”. Osim hidžaba, lutka izrađena po uzoru na olimpijku u mačevanju nosi odelo za mačevanje, obuću Najk, kacigu i mač.

“Barbie ne slavi Ibtihaj zbog njenog učestvovanja na Olimpijskim igrama, već zbog onoga što je razlikuje od drugih. Ona je nadahnuće brojnim devojkama koje nikada nisu videle sebe kao osobe koje su u stanju da osvoje neko priznanje, ali ova lutka će ih podsetiti da je sve moguće”, kazao je Sejal Sah Miler, potpredsednik marketinga za Barbi, prenela je Hina. On je dodavo da će lutka na tržištu biti dostupna dogodine u jesen.

Ibtihaj Muhamad rekla je da je ponosna zbog saznanja da će devojčice sada svuda moći da se igraju sa barbikom koja nosi hidžab. “Dečiji san se ostvario”, napisala je na Tviteru.

(izvor: danas.rs)

Comments

comments