Izbor UrednikaPolitika

Zašto Vučić zaista ne ide na Putinovu inauguraciju – Jeremić opet raskrinkao lidera SNS-a

Još malo o toliko spominjanoj inauguraciji ruskog predsednika Vladimira Putina, s obzirom da je jedna od najčešće spominjanih tema u domaćim medijima.

PROČITAJTE JOŠ: Teško je odabrati najveću Vučićevu laž!

Sada se ponovo kroz režimske tabloide proteže laž – da je predsednik SNS-a dobio pozivnicu i da će ići u Moskvu, usput pojedini “novinari” prenose i kako to znači da Srbija (po ko zna koji put) dobija avione, rakete, kamione i svemirske brodove od Ruske Federacije.

PROČITAJTE JOŠ: NE KRIJE – Ministar Stefanović javno podržava kriminalce

A šta je prava istina u celoj situaciji? Aleksandar Vučić ne ide na inauguraciju Vladimira Putina. Sasvim je logično pošto je čuvena inauguracija zakazana za 7. maj – dan kada će lider SNS-a gostovati u Turskoj, e sad ukoliko u međuvremenu Vučić uspe da reši “mali” fizički problem pa dođe u mogućnost da se u isto vreme nalazi na 2 različita mesta, onda će možda biti i u Moskvi.

PROČITAJTE JOŠ: Radikali uprkos zabrani dolaze u Hrtkovce, demokrate stižu da brane stanovnike!

Sa Putinom će se videti dan ili dva posle, otprilike na vojnoj paradi kojoj su ranijih godina prethodni predsednici već prisustvovali, a kojoj usput može i svako od nas da bude gost.

E sad, zašto nije došlo do “toliko željene” pozivnice? Odgovor na to pitanje dao je pre nekoliko dana predsednik Narodne Stranke Vuk Jeremić. Naime, po protokolu pozivnica mora da se traži, ne može biti uručena sama od sebe. E sad, nema nikakvih potvrda je Vučić zvanično tražio da se 7. maja nađe u Moskvi, što znači ili da nije nikada ni imao stvarnu nameru da tom događaju prisustvuje (ko je rekao, ne daju mu “gazde sa zapada”), ili je tražio pa narodski rečeno “popio korpu”.

Pravu istinu naravno ne znamo, bitno je da se kroz režimske tabloide servira još jedna priča o navodno nikad većem prijateljstvu, poštovanju, a što da ne i hiljade i hiljade ratnih aviona koji samo čekaju da ih preuzmemo.

Šteta po Vučića što narod sve manje i manje veruje njegovim izmišljotinama…

Comments

comments