Društvo

(FOTO) Napredno građevinarstvo: TREĆE klizište proradilo i obrušilo se na Koridor 10!

Na istočnom kraku Koridora 10, na delu auto-puta od Niša ka Pirotu, kod sela Crnoklište proradilo je klizište. Potporna betonska ograda nije oštećena, ali se, kako kažu nadležni, zemlja obrušila preko nje.

Zasada nije poznato kada se deo brda obrušio preko nove ograde auto-puta, a Dušan Mijak, šef projekta na ovom delu Koridara, rekao je da su upoznati sa ovim problemom, i da se već radi na sanaciji klizišta.

PROČITAJTE JOŠ: POSLANIK SNS KUPIO TELEVIZIJU, PRENEO NA ZETA I DODELIO SEBI 40 000 EVRA IZ BUDŽETA!

– Radi se o sitnom lokalnom odronjavanju, firma koja izvodi radove na ovom delu je obaveštena o problemu i već se radi na sanaciji. Ovo je maltene uobičajeno, radi se o vrlo nestabilnom terenu, i već su preduzete sve potrebne mere da se očisti put. Bukvalno se borimo sa prirodom – rekao je Mijak.

Mada je Mijak ovom izjavom očigledno pokušao da “ugasi vatru”, na slici ispod jasno može da se vidi da u pitanju nije tako malo klizište, a da vrlo verovatno postoji mogućnost da se odroni i ostatak ovog brda koje se nalazi iznad samog puta. Nadamo se, naravno, da se to neće dogoditi, ali od onih koje SNS angažuje da nešto naprave – ništa nas ne bi začudilo.

Izvođač radova na ovom potezu je bugarska firma Trace, a radovi traju već nekoliko godina.

PROČITAJTE JOŠ: NE ZNA ŠTA ĆE OD SEBE: NAPREDNI PREDSEDNIK OPŠTINE POSTAJE PILOT?!

Podsetimo, deo auto-puta Niš – Dimitrovgrad, od Crvene reke do ulaska u Pirot, gde se i pojavilo klizište, svečano je otvorio tadašnji premijer Srbije, a sada predsednik Aleksandar Vučić krajem 2015. godine (na slici ispod). Ubrzo je otkriveno da je svečano otvoren, a da prethodno i nije bio završen.

To su kasnije i potvrdili u Ministarstvu saobraćaja.

Takođe, na južnom kraku Koridora 10 kod Grdelice, u martu ove godine obrušio se potporni zid, a ministarka Zorana Mihajlović je rekla se ne zna ko je krivac. I na ovom deonici auto puta radove izvodi kompanija Trace iz Bugarske.

PROČITAJTE JOŠ: (FOTO) SNS SE DOSETIO KAKO DA UPROPASTI ČAK I 1. MAJ!

(izvor: juznevesti.com)

Comments

comments