Društvo

Zbog ovog čoveka 90 HILJADA LJUDI ne može adekvatno da se leči!

Grad Valjevo još uvek nije raspisao javnu nabavku izrade projekta za rekonstrukciju, adaptaciju i dogradnju Opšte bolnice, a od te javne nabavke i izrade projekta, što je jedina obaveza Grada, zavisi početak radova na rekonstrukciji bolnice za koje je država obezbedila novac.

PROČITAJTE JOŠ: (VIDEO): SPREČENO ISELJENJE, POLICIJA TUKLA AKTIVISTE PA IH PRIVELA!

O tome, da Valjevo skoro deset meseci ne uspeva ili neće da raspiše javnu nabavku, informisan je pre skoro mesec dana Aleksandar Vučić kada je bio u Donjim Banjanima kod Ljiga i tada je rekao da je “uplašen ako je to tako” i da će “čim sedne u automobil pozvati ljude iz valjevskog rukovodstva”.

Možda je Aleksandar Vučić odmah pozvao valjevsko rukovodstvo, ali je rezultat izostao s obzirom na to da javna nabavka još uvek nije raspisana.

Umesto da donese odluku da se što pre raspiše javna nabavka izrade projekta, gradonačelnik Valjeva (opštine koja ima nešto više od 90 HILJADA stanovnika) Slobodan Gvozdenović krivicu prebacuje na bolnicu tvrdeći da “bolnica nije uknjižena”. Međutim, “svi bolnički objekti su uknjiženi!”, kaže v. d. direktora Opšte bolnice dr Zoran Đurić.

Na konferenciji za novinare 12. jula, na kojoj je Gvozdenović najavio početak akcije za nabavku ultrazvučnog aparata za valjevsku bolnicu, novinari su pitali gradonačelnika kada će Grad konačno raspisati javnu nabavku izrade projekta za rekonstrukciju, adaptaciju i dogradnju Opšte bolnice.

“Projekat rekonstrukcije Opšte bolnice Valjevo ide dobrim smerom i zajedno sa Kancelarijom za upravljanje javnim ulaganjima ćemo taj projekat izgurati. Biće gotov na vreme”, rekao je Gvozdenović.

PROČITAJTE JOŠ: (FOTO): GRAĐEVINSKA INSPEKTORKA DRŽAVNIM NOVCEM RENOVIRA SVOJ STAN!

Na konstataciju novinara da je tender bio raspisan “na vreme” u decembru prošle godine, pa je bez objašnjenja obustavljen, Gvozdenović kaže da jeste bio raspisan, ali “bolnica nije bila uknjižena i zbog toga tender nije bio dobro raspisan”.

Dr Zoran Đurić v. d. direktora Opšte bolnice Valjevo (na slici ispod), na pitanje novinara da li je bolnica uknjižena, odgovara potvrdno i naglašava da su uknjižene sve zgrade. “Neki objekti su, po nalogu državne revizije koja je prošle godine bila kod nas u bolnici, uknjiženi i to u toku trajanja revizije, dakle još prošle godine, a ostali i mnogo ranije”, rekao je dr Đurić. Dodao je da je čak i mala crkva koja se nalazi u bolničkom krugu uknjižena, a kamoli bolničke zgrade.

Podsećam, Vlada Srbije je još prošle godine donela Zaključak da će iz državne kase, preko Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima, sa 5,3 milijarde dinara finansirati “obnovu i unapređenje objekata javne namene u javnoj svojini u oblasti obrazovanja, zdravstva i socijalne zaštite”. Na spisku je 253 objekta iz 113 lokalnih samouprava, među kojima su Valjevo i sve opštine Kolubarskog okruga, o čemu su krajem juna pisale Kolubarske.rs.

Jedina obaveza lokalnih samouprava jeste da finansira izradu projektno-tehničke dokumentacije. Valjevo ni tu jedinu obavezu još uvek nije ispunilo, otuda je sve izvesnije da ove godine Opšta bolnica neće biti rekonstruisana.

PROČITAJTE JOŠ: VUČIĆ I IRINEJ PRAVE PROBLEM SA CRNOM GOROM DA NE BI PRIČALI O KOSOVU

(izvor: kolubarske.rs)

Comments

comments