DruštvoPolitika

Zbog SNS ekonomske politike u 2018. gubimo još 60 miliona dolara!

Čuvena ekonomska politika koju svako malo pomenu Aleksandar Vučić i premijerka Ana Brnabić ali i ostali predvodnici SNS kartela u novoj 2018. će naš koštati mnogo. Već sada je izvesno da će Srbija zbog idiotskih ekonomskih poteza sadašnjih vlasti izgubiti još minimum 60 miliona dolara!

Osim 40 miliona dolara, koliko će Srbija u ratama platiti “Mitilineosu”, ova kompanija sudu u Atini predala je još jedan, znatno veći odštetni zahtev.

Čak i da Srbija grčkom “Mitilineosu” do kraja isplati odštetu od 40 miliona dolara, naše obaveze prema ovoj grčkoj kompaniji time se ne završavaju.

Jer, kako može da se vidi iz izveštaja Saveta za borbu protiv korupcije, koji je objavljen juče, osim arbitraže u Ženevi, koju je Srbija izgubila, postoji još jedan sudski spor koji je trenutno u toku.

Pred prvostepenim sudom u Atini “Mitilineos” je tužio RTB “Bor“, tražeći odštetu od 60 miliona dolara, jer ova kompanija nije poštovala tri ugovora potpisana u drugoj polovini devedesetih godina.

Kako se navodi u izveštaju Saveta, postupak je u početnoj fazi, a ročište je zakazano za 21. februar 2019. godine.

Nejasno je na koji način je postignut dogovor sa Grčkom o isplati 40 miliona prethodnog duga, imajući u vidu da se Grčka obratila Vladi Srbije tražeći da ispuni obaveze i podsećajući da joj je Srbija dužna još oko 200.000 dolara kamate.

Inače, u toku su pregovori za kupovinu RTB Bora. Generalni direktor Rudarsko-topioničarskog basena (RTB) Bor Blagoje Spaskovski izjavio je nedavno da kompanija mora da promeni vlasničku strukturu i da će ove godine objaviti međunarodni poziv za prikupljanje ponuda za RTB Bor.

(izvor: insajder.net)

Comments

comments