Korona

Zelenović traži da Šapčani oboleli od korone budu smešteni u Šapcu; Brnabić i Lončar ćute

Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović saopštio je danas da nije dobio odgovor premijerke Ane Brnabić ni ministra zdravlja Zlatibora Lončara na zahtev u kom je tražio da u Šapcu počne da radi privremena bolnica za smeštaj osoba sa lakšim simptomima zaraze virusom KOVID 19.

On je tražio od nadležnih da svi Šapčani koji se nalaze na Sajmu, budu vraćeni u Šabac i smešteni u privremenu bolnicu u ovom gradu.

U Šapcu je u ovom trenutku 45 osoba pozitivnih na virus KOVID 19, dok je 17 lica smešteno na Sajam.

“Naš zahtev je da oni budu vraćeni i smešteni u salu Ekonomske škole gde imaju sve pristojne uslove – toplu vodu, grejanje, Internet, kvalitetnu ishranu, obezbeđenje, odnosno sve uslove za bolnicu po meri čoveka”, objasnio je Zelenović.

On je rekao da je u Šapcu sve manji broj lica koji su u izolaciji jer su doputovali iz inostranstva i da je, prema zvaničnim podacima, potpuno jasno da oni nisu doneli virus u Šabac.

“Od 1.381 osobe koje su iz inostranstva došle na teritoriju Šapca od 14. marta, nijedna osoba se nije razbolela i nema simptome. Potpuno je jasno da naši ljudi koji su došli iz inostranstva nisu doneli koronu u Šabac”, rekao je gradonačelnik ovog grada uz napomenu da su svi oni bili u izolaciji.

On je naglasio da je u interesu javnosti da direktori zdravstvenih ustanova u Šapcu učestvuju na konferencijama za medije i ocenio kao loše činjenicu da to trenutno nije slučaj.

“Pozivam predstavnike zdravstvenih ustanova da pravovremeno obaveštavaju javnost o svemu. Važno je da naši sugrađani imaju kvalitetne informacije svakog dana i da direktori ovih ustanova odgovaraju na pitanja novinara. Građani moraju biti informisani. Poštovanje novinara je poštovanje javnosti, a to znači i svih naših građana”, podvukao je Nebojša Zelenović.

Comments

comments