Društvo

Žena koja je priznala da je morala da podrži Jutku proglašena tehnološkim viškom!

Radnica JKP „Rasina“ u Brusu Vukosava Đokić, koja je u martu na skupu podrške Milutinu Jeličiću izjavila za N1 da je došla na skup jer joj je rečeno da dođe, nakon objave Marije Lukić na Tviteru da je proglašena tehnološkim viškom, tvrdi za N1 da je sama otišla iz preduzeća.

U telefonskom razgovoru, Vukosava Đokić nam je rekla da je ona dobrovoljno otišla iz firme u kojoj je radila 18 godina.

PROČITAJTE JOŠ: NEĆE BITI GIGANTSKE PEŠAČKE ZONE U CENTRU BEOGRADA, A DA SE GRAĐANI O TOME NE PITAJU

„Odlučila sam da dobrovoljno odem. Biću na birou za zapošljavanje do decembra i onda ću da primam penziju pokojnog muža. Nemojte više da me zovete. Ostavite me na miru“, rekla je ova žena za N1.

Ivan Jeličić direktor JKP „Rasina“ iz Brusa rekao je za N1 da je Vukosava Đokić sama tražila da ode iz preduzeća.

„Vukosava će primati penziju od pokojnog muža. Sama je tražila da ide iz JKP uz novčano obeštećenje“, napisao nam je Jeličić u SMS poruci.

Marija Lukić kaže da je nakon što je objavila da je žena proglašena tehnološkim viškom, Vukosavi najverovatnije rečeno šta da izjavi.

PROČITAJTE JOŠ: SMENJENO NEKOLIKO DIREKTORA U JAVNIM PREDUZEĆIMA I USTANOVAMA KULTURE

„Njena izjava se uopšte ne slaže sa onim što je meni rekla i što sam napisala na Tviteru. Sigurno su joj rekli šta da izjavi“, rekla nam je Lukić.

Podsetimo, Marija Lukić je na Tviteru objavila fotografiju Vukosave Đokić iz priloga N1, uz komentar: „Sećate se ove žene, sa ‘spontanog’ skupa podrške Jutki? One jedine, koja nije znala da sakrije istinu? Proglašena je TEHNOLOŠKIM VIŠKOM! Direktor JKP ‘Rasina’, u kome je radila, je Jutkin bratanac.“

Lukić je dodala da je istovremeno i besna i tužna.

„Zvala sam je. Kaže da će biti na birou dok ne stekne uslov za muževljevu penziju, u decembru, koja će iznositi oko 12.000. Imala je 27.000 platu i jedva preživljavala. Šta će sada? Muž joj je umro pre godinu, sin joj se leči od alkoholizma, na poslu je bar imala neku interakciju“, navela je Lukić.

Podsetimo, radnica JKP „Rasina“ je na navodno spontanom skupu podrške Milutinu Jeličiću, za N1 rekla:“Rekli su mi (da dođemo ovde). Naš šef javno-komunalnog preduzeća, ovde je i direktor naš. (Rekli su) da dođemo na ovaj skup danas da podržimo našeg predsednika opštine, što zarađujemo koru ‘leba i parče ‘leba i naš život. Šta da ti kažem dalje, mora se radi. Jeste hladno, ali mora se izdrži.“

Jeličiću se trenutno sudi za seksualno uznemiravanje po prijavi njegove nekadašnje sekretarice Marije Lukić. Njen slučaj bio je inicijalna kapisla da se još neke žene koje su doživele neprijatnosti i koje je Milutin Jeličić seksualno uznemiravao, osnaže. Tako je krivičnom prijavom, prvobitno bilo obuhvaćeno sedam žena.

Na kraju je optužni predmet, međutim, pokrenut samo zbog Marije Lukić.

PROČITAJTE JOŠ: NE ODUSTAJE: JOŠ JEDNA TUŽBA SIMONOVIĆA PROTIV PORTALA ŽIG INFO

(izvor: beogradski-glas.rs)

Comments

comments