DruštvoPolitika

Zoran Živković za KRIK: Za Savamalu je odgovoran i vrh države

Komentarišući pisanje KRIK-a da je kao jedini odgovoran za nereagovanje policije tokom rušenja u Savamali označen šef smene dežurne službe policije Goran Stamenković, predsednik Nove stranke Zoran Živković rekao je da očekuje da će ovaj slučaj zastareti ili biti prividno rešen bez otkrivanja stvarnih počinilaca.

Piše: Bojana Pavlović

Osim šefa smene, odgovoran je načelnik resora i šef beogradske policije, zatim direktor policije, načelnik resora u ministarstvu i na kraju sam ministar policije. Bez njihovog znanja rušenje nije moglo da se desi. Ali za Savamalu nije odgovoran samo vrh policije, nego i vrh države“, rekao je Živković i dodao da ne zna da li su istražni organi zvali predsednika Aleksandra Vučića da potvrdi svoja saznanja, pošto je on rekao da su u rušenju učestvovali „kompletni idioti“ iz vrha gradske vlasti.

Živković je dodao da odgovornost snosi i tužilaštvo sve do Republičkog javnog tužioca Zagorke Dolovac koja ne reaguje na odugovlačenje koje vodi do zastarevanja i zataškavanja slučaja.

Bespravno rušenje privatnih objekata u beogradskoj četvrti Savamala dogodilo se u aprilu 2016. Maskirani muškarci zadržavali su građane sprečavajući ih da vide rušenje. Građani su pozvali policiju koja je odbila da izađe na teren. Zaštitnik građana je tokom kontrole rada policije utvrdio da je naređenje policiji da ne postupa „stiglo sa vrha“.

Godinu i po dana javnost nema odgovore u vezi sa tim ko je čitav događaj organizovao niti ko je rušio privatnu svojinu. Izveštaj koji je sastavila policija nije otkrio ništa, ali detalji upućuju da su pojedina gradska preduzeća pomogla da se izvede rušenje.

KRIK je danas objavio da je Goran Stamenković, šef smene dežurne službe beogradske policije, osumnjičen za nesavestan rad u slučaju Savamala i on je jedina osoba koju Više javno tužilaštvo imenuje u vezi sa ovim slučajem. Pročitajte ceo tekst.

(Izvor: Krik.rs)

Comments

comments