Društvo

Zrenjanin: Hapšenja zbog malverzacija oko fabrike vode

U Zrenjaninu je jutros, prema nezvaničnim informacijama i pisanju pojedinih medija, počela akcija hapšenja zbog navodnih malverzacija oko fabrike vode.

Imena uhapšenih nisu poznata.

Voda iz gradskog vodovoda, zbog nedozvoljene količine arsena, zabranjena je za piće od 2004. godine.

Ugovor za uslugu prečišćavanja pijaće vode (fabriku vode) izmedju grada Zrenjanina, odnosno javno komunalnog preduzeća “Vodovod i kanalizacija” i italijanske kompanije “Gruppo Zilio” potpisan je 12. februara 2015.

Postrojenje je puštano u probni rad, u nekoliko navrata, a krajem prošle godine je, kako je navedeno, zbog tehničkih problema, prestalo sa radom.

Nova stranka Zrenjanin pozdravila je akciju nadležnih državnih organa u kojoj su uhapšeni osumnjičeni za malverzacije u vezi sa izgradnjom postrojenja za prečišćavanje vode u Zrenjaninu i podsetila da je godinama ukazivala na “kriminal koji se odvijao pod velom navodne brige za zdravlje Zrenjaninaca”.

“Nedavno su Gradska uprava i Zavod za javno zdravlje u Zrenjaninu postavili gradjanima linkove sa kojih mogu da skinu i pregledaju ispitivanja kvaliteta sirove i prečišćene vode, što vrlo cinično uradjeno, jer su sva ispitivanja smeštena u dva foldera, bez ikakvog komentara na rezultate. Nova stranka Zrenjanin stoga obeveštava gradjane da je ipak ovim potezom potvrdjeno ono što svi znaju već nekoliko godina prečistač za vodu ne radi, a postrojenje, koje je verovatno svetski rekorder u broju dana rada u probnom režimu, ne isporučuje vodu koja može da se pije”, navedeno je u saopštenju.

Nova stranka Zrenjanin je upitala  gradsku upravu zašto ne raskine ugovor i “čiji je interes da se ovaj ‘mrtvac’ održava i jede novac svih gradjana”?

Izvor: Beta

Comments

comments