DruštvoIzbor Urednika

130.000 turista, 16.000 kreveta i 1 VELIKI lažov…

Nova Godina je stigla, doček se završio, Bugari su ušli u Sofiju, a mi sumiramo utiske, sabiramo milione i kolektivno rezervišemo letovanja na Karibima, Bahamima, Baliju i Sejšelima.

PROČITAJTE JOŠ: Gde su i šta rade bivši predsednici…

Ako se sećamo, a sećamo se, u doček 2018. godine gradska vlast u Beogradu investirala je ogromnu svotu novca očekujući još veće, jače i bolje prihode, pa hajde da vidimo koliko smo love zaradili u najluđoj noći.

PROČITAJTE JOŠ: Kada je Dačić izgubio nevinost?! TV Pink sve odvratnija…

Sudeći po rečima gradskog menadžera Gorana Vesića, naš glavni grad je posetilo oko 130.000 turista, a od turizma se zaradilo preko 20.000.000 evra! Pa sjajno!

PROČITAJTE JOŠ: Novogodišnje pismo njemu: Aleksandre, 112 ti majki – da BAŠ 112

Uistinu, bilo bi sjajno da je istina, doduše zadovoljili bismo se i da je bar polu-istina, ali nije. A evo i zašto ne verujemo gospodinu Vesiću.

Naime, trenutno grad Beograd raspolaže sa oko 15.000 “kreveta” (kada se sabere kapacitet hotela, hostela i privatnih smeštaja). Ukoliko čak uzmemo u obzir da ima još toliko prenoćišta koje posluju “na crno” (a nema ih, ali hajde da zamislimo za trenutak), dolazimo do cifre od oko 30.000 kreveta. Ako nas je posetilo 130.000 turista, to bi bilo 4.33333 čoveka po jednom krevetu (što je, složićete se, čak i za Bugare previše).

Takođe ukoliko se sećamo, a sećamo se, Goran Vesić je već “vrteo” ove cifre i ranije. Naime, za prošlogodišnji doček, izjavio je da je grad Beograd posetilo 20.000 turista, u doček se investiralo 50.000.000 dinara, a zaradilo – 21.000.000 dinara.

Dakle, oko 7 puta manje gostiju, duplo manja investicija – a potpuno identičan prihod.

Nešto se ovde ne uklapa, gospodine Vesiću.

Bilo kako bilo, hajde da im damo još par dana da se saberu, ipak se radi o enormno velikim ciframa pa se nadamo da će detaljniji izveštaj biti malo bliži istini.

Šalimo se naravno, nikakvu istinu od gospode iz gradske vlasti ne očekujemo, ali i njima ovom prilikom čestimamo 2018. godinu i želimo im da – bar za početak malo manje lažu.

A ako hoćemo da potpuno prestanu da lažu – znamo šta moramo učiniti u Martu mesecu…

 

Comments

comments