DruštvoZabava

6 tipova ljudi u teretani prema pesmama koje slušaju

Čudna je ta soba okružena ogledalima u kojoj se prolivaju litre i litre znoja. Osim što služi za poboljšavanje našeg fizičkog stanja, teretana vrlo često nenamerno pokaže i drugu stranu naše ličnosti a da toga nismo ni svesni.

Teretana nije samo mesto na kom se nabildovani buzdovan busa i dere u ogledalo, niti služi za Instagram lutke koje sede na jednoj spravi pola sata (ali ne zbog vežbanja) već da bi napravile što bolju pozu za selfi. Teretana je mnogo više od toga, ona je stil života i sastavni deo svakodnevnice mnogih likova koji mahinalno otkrivaju svoj karakter u trenucima zanosa i napora da izguraju u zacrtanom cilju.

Osim spremnosti i stanja uma, u toj prostoriji vam niko nije protivnik do vi sami sebi. Kako je motivacija ključ do vrata pobede, mnogi je traže u muzici. Što svakako ima velikog značaja. E sad, to što neko sluša narodnjake a neko tehno više govori o njima lično nego o čitavoj nauci dizanja tegova.

Nije da imam bilo šta protiv nečijeg ukusa, ali priznaćete da muzika koja trešti iz zvučnika dok se spajate sa snagom gladijatora može dosta da kaže kakav biste gladijator želeli da postanete. Zbog toga i ide lista pesama iz teretane koja opisuje karatker onih što ih puštaju:

1. Beogradski sindikat – Mi smo ta ekipa

Početnik. Malopre krenuo u drugu srednje, nadao se da će preći visinu 170cm do osmog razreda ali kad je video da rast kasni (ne dolazi) odlučio da ode u širinu. Omiljeni citat mu je “Formula je volja” i po celom telu ima istetoviranu ovu pesmu. Dere se kao da mu je visina Bobija Marjanovića ali ima veliki strah od starijih likova koji znaju još tri pesme BS-a. Radi samo ruke pa do kraja srednje izgleda kao Popaj. Kada bi saznao da BS ima još pesama verovatno bi prešišao i Švarcija lično.

2. Oxia – Domino

Jutros stigao sa rejva i pravac teretana da se izbace sva sranja od sinoć. I dalje se malo krevelji i sve vreme ide napred-nazad glavom u ritmu pesme. Užasno je tih ali kad mu priđeš vidiš da nema šta da kaže od besa. Dobro građen lik ali od silnih žurki je skinuo zavidan broj kilograma pa masa spada. To je ono što ga najviše boli pa dok radi prednje čučnjeve čuje cela teretana njegove psovke (upućene sebi) što se toliko razbio sinoć. Stari je poznavalac tehna, zbog toga i Oxia. Mogao je da napravi mnogo ali glava ga toliko sputava da će na kraju biti najjači lik u društvu osmaka sa svojih 36 godina.

3. Fort Minor – Remember the name

Sličan tip kao ovaj pod brojem jedan, samo što je on tu već neko vreme. Pesmu je čuo od lika koji je bio isti kao on pre 10 godina. Nekako se prenose sa kolena na koleno. Veliki je radnik i stalno nosi treger majice. Bukvalno stalno i svugde. Pokušao da upadne na maturu u tregerci jer nisu videli da nosi samo nju ispod sakoa. Omiljena sprava mu je benč klupa jer odatle najbolje može da osmatra ribe koje rade čučnjeve.

4. Eminem – Lose yourself

Stalno nose kapuljače, i na plus 40. Opasno pikaju basket i pravi su likovi iz blokova. U teretanu dolaze da krešu sve one ribe koje ovaj crnjan po brojem tri gleda. Rade isključivo zgibove jer su rođeni pod srećnom zvezdom pa im genetika sama namešta sve na svoje mesto. Obavezno u torbi nose čokoladno mleko. Studiraju građevinu ili FON i odvratni su likovi ali ih boli uvo za tuđe mišljenje jer nemaju vremena od silnog menjanja žena.

5. Emina ft. Milica – Limunada

Ti si ona riba oko koje se diže najveća buka. Znaš da si bombetina i već pet godina ideš u istu teretanu i očekuješ da te ispoštuju i odmeravaju čitavo vreme. Već ti je preko glave da se sklanjaš u ćošak dok radiš čučnjeve pa sad praviš javni skup jer te briga da kriješ takvu pozadinu. Puštaju ti ovu pesmu na repeat po 10 puta samo da bi bila u zanosu. Uz čučnjeve stalno blejiš na traci (hodaš naravno). Imaš jednu manu – znaš da moraš svaki dan u teretanu jer jedeš kao provaljena i kad bi par dana ostavila vežbanje ne bi bilo ni skupa, ni Limunade ni slika na Instagramu.

6. Šaban Šaulić – Kralj boema

Ovo sam stavio samo zbog dela “kralja propadanja” hehheh. Trula fora, znam.

(Izvor: noizz.rs)

Comments

comments