Politika

80 električnih autobusa – nastavak katastrofalnih odluka SNS-a!

Zamenik šefa odborničke grupe Savez za Srbiju (SzS) Nikola Jovanović izjavio je danas da se odbornička grupa SzS u Skupštini Beograda protivi, kako je rekao, besmislenoj kupovini 80 električnih autobusa, koju je najavio gradonačelnik Zoran Radojičić.

PROČITAJTE JOŠ: IZMENAMA ZAKONA O RADU POSLODAVCI ĆE MOĆI DA OD LEKARA TRAŽE PODATKE KAKO BI UTVRDILI DA LI JE RADNIK ZAISTA BOLESTAN?!

“Koliko je ova vrsta prevoza neisplativa i još uvek u razvojnoj fazi, potvrdjuje činjenica da bi Beograd bio evropski rekorder u broju takvih vozila, ako se nabavka ostvari. Pariz ih ima 23, Varšava 10, Stokholm osam, dok Berlin poseduje samo četiri električna autobusa”, naveo je Jovanović (na slici ispod).

U pisanoj izjavi on je ocenio da je prvi problem tih vozila četiri puta veća cena od cene običnog autobusa, plus troškovi uredjaja na okretnicama, gde ti autobusi dopunjavaju akumulatore.

Problem je i kratak radijus kretanja tih autobusa kojima je imedju vožnji neophodna pauza od 25 minuta za punjenje baterija.

PROČITAJTE JOŠ: (FOTO): PLJAČKA BEOGRAĐANA: SNS “REKONSTRUIŠE” ULICU KOJA JE ZAVRŠENA PROŠLE GODINE!

“Imajući u vidu da Beograd već ima efikasna i jeftina vozila na električni pogon trolejbuse, ova odluka gradske vlasti je utoliko više u direktnom sukobu sa elementarnom logikom i interesima Beogradjana”, rekao je on.

Jovanović je ocenio da je to “samo nastavak katastrofalnih odluka vlasti SNS u vezi sa javnim prevozom” u Beogradu, medju kojima i o tome da se privatnim prevoznicima isplaćuje 100 miliona evra više godišnje nego ranije, “bez vidljivih efekata”.

Pošto se privatni preduzetnici toliko favorizuju i ukoliko gradska vlast veruje da su elektro-autobusi isplativi, Jovanović je predložio da onda obaveže njih da ih kupe.

PROČITAJTE JOŠ: JAKO JE OZBILJNO KAD O PRELETAČIMA PRIČA OSOBA KOJA JE PROMENILA ČAK 5 STRANAKA!

(izvor: BETA)

Comments

comments