Društvo

Opština DEVASTIRANA poplavama NE SANIRA ŠTETU: umesto toga, KUPILI DRON i zaposlili “pilota”!

Opština Petrovac na Mlavi, na istoku Srbije, ove godine se našla tokom leta u centru pažnje, najviše zbog katastrofalnih poplava koje su je zadesile.

U tom periodu se špekulisalo da je uzrok poplava bilo i pucanje jedne od nelegalno sagrađenih brana za mini – hidroelektrane, kojih ima, između ostalog, najviše u Istočnoj Srbiji.

Poplave su prošle, istinu o brani još uvek pokušavamo da saznamo, ali nam zato nove vesti pristižu iz ove opštine.

PROČITAJTE JOŠ: IZMENAMA ZAKONA O RADU POSLODAVAC ĆE MOĆI DA TRAŽI PODATKE OD LEKARA DA PROVERE DA LI JE RADNIK ZAISTA BOLESTAN?!

Naime, posledice katastrofalnih poplava se saniraju slabo ili nikako, ali zato potez lokalnih naprednjaka ostavlja nas sa široko otvorenim ustima od čuda: u opštini devastiranoj poplavama, lokalna vlast je odlučila da KUPI DRON! I pritom, zaposli osobu koja će istim da upravlja!

Prema našim saznanjima, ova letelica koja se nalazi u posedu petrovačke opštine košta nešto više od 200 hiljada dinara, ili oko 1700 evra.

Kada se sama cifra uzme u obzir, neko bi rekao – ništa strašno. U moru proneverenih milijardi ovih 1700 evra građana Petrovca na Mlavi nekome možda i ne bi izgledali tako strašno.

Međutim, sam momenat u kome je oprema kupljenja i primljena u radni odnos osoba koja će upravljati dronom – pokazuju koliki je nivo gluposti i bezobrazluka u lokalnoj vlasti ove opštine. U periodu kada bukvalno svaki dinar treba da se da u obnovu infrastrukture, napredni kadrovi su rešili da kupe opremu koja će im pomoći da fotografišu i snimaju iz vazduha!

PROČITAJTE JOŠ: (FOTO): PLJAČKA BEOGRAĐANA: SNS “REKONSTRUIŠE” ULICU KOJA JE ZAVRŠENA PROŠLE GODINE!

Ukoliko u Petrovcu ne planiraju da špijuniraju svoje sugrađane, da ih snimaju dok šetaju glavnom ulicom ili kupuju na pijaci, dolazi se do zaključka da je ova “investicija” napravljena isključivo zbog turističke promocije mesta, odnosno pravljenja fotogradifija i video snimaka iz vazduha. Napredni mozgovi su zaključili: baš to treba opštini koja je nedavno pretrpela poplave!

Kako saznajemo iza cele ideje stoji Aleksandar Petrović, šef kabineta predsednika Opštine, koji se prvi i pohvalio slikama sa drona.

Kako saznajemo, prvi “pilot” petrovačkog drona biće osoba koja je prethodno radila u lokalnom kulturnom centru.

Napredno, nema šta!

PROČITAJTE JOŠ: JAKO JE OZBILJNO KAD O PRELETAČIMA PRIČA OSOBA KOJA JE PROMENILA 5 STRANAKA!

Comments

comments