Društvo

Zašto o ovome NEMA NI REČI U MEDIJIMA: Direktor jedne od najvećih bolnica u zemlji pod istragom zbog smrti deteta?!

Po dolasku veselog doktora Zokija Radojičića na čelo Beograda (zvanično, na mesto gradonačenika, nezvanično u ćošak kancelarije Gorana Vesića, gde trenutno glumi fikus), došlo je, očekivano i do promene na mestu direktora Univerzitetske dečije klinike u Tiršovoj.

Umesto Radojičića na ovo mesto je (kao v.d.) još sredinom juna meseca došao doktor Siniša Dučić, jedan od poznatijih lekara u ovoj bolnici. Poznat, nažalost, ne po dobrom.

PROČITAJTE JOŠ: JAKO JE OZBILJNO KAD O PRELETAČIMA PRIČA OSOBA KOJA JE PROMENILA 5 STRANAKA!

Pre dve godine, dakle 2016-te u ovoj bolnici je, usled nesavesnog lečenja preminuo četvorogodišnji Aleksandar Adamović iz sela Županjac kod Lazarevca (na slici ispod možete videti njegove roditelje). Zbog smrti ovog dečaka koja je, utvrđeno je, usledila usled sepse i potpunog nemara lekara, te godine je pokretnut postupak protiv doktora Đorđa Topličića i doktora Siniše Dučića. Prvo osnovno tužilaštvo u Beogradu tada je pokrenulo postupak protiv ove dvojice lekara koji su se na saslušanju – branili ćutanjem!

Istraga je pre toga utvrdila da postoji osnov da se protiv ova dva lekara povede postupak. Za ovakve slučajeve je inače predviđena kazna do osam godina zatvora!

PROČITAJTE JOŠ: (FOTO): PLJAČKA BEOGRAĐANA: SNS REKONSTRUIŠE ULICU KOJA JE ZAVRŠENA PROŠLE GODINE!

E sad, šta se dogodilo nakon toga? Kada je Dučić postavljen za direktora Tiršove ovog leta, NIKO OD MEDIJA nije ni pomenuo čitav slučaj, a kamoli rekao nešto o tome šta se događa sa samim postupkom!

Uz svo uvažavanje toga da je reč i zahtevnoj profesiji gde su kobne greške moguće i nažalost, česte, logično bi bilo postaviti sledeća pitanja. Jer, ovde je ipak, reč o lekarskom nemaru:

– zašto se neko ko nije kriv – brani ćutanjem?!

– da li je postupak okončan?

– ako jeste, kakav je ishod? Da li su doktori Topličić i Dučić oslobođeni ili optuženi za ovo (ne)delo?

Niko, ali baš niko od medija u Srbiji se nije setio da postavi ova pitanja, čak niko nije ni pomenuo da je doktor Dučić bio pod ikakvom istragom! Pa makar i da je oslobođen, ovo je nešto što bi BILO VAŽNO POMENUTI!

Pošto nema informacija koje tvrde suprotno, za pretpostaviti je da postupak još uvek traje. Makar formalno, jer sve miriše na to da neko ozbiljno pokušava da zataška ovaj slučaj i Dučićevu ulogu u smrti malog Aleksandra.

Jednu od retkih priča iz 2016-te o čitavom ovom slučaju možete pronaći ovde. Nama ostaje da konstatujemo da (izgleda) u svakoj drugoj zemlji ubistvo deteta znači i odlazak u zatvor. U naprednoj Srbiji to znači da će ubica jednog dana postati – direktor.

PROČITAJTE JOŠ: IZMENAMA ZAKONA O RADU POSLODAVCI ĆE MOĆI DA TRAŽE PODATKE OD LEKARA DA VIDE DA LI JE RADNIK ZAISTA BOLESTAN?!

Comments

comments