Društvo

(VIDEO) Tribina Marinike Tepić na ivici incidenta – Vlast, opozicija i policija

Večeras održana tribina narodne poslanice Marinike Tepić u Deliblatu „Srbija na ivici“, umalo da opravda svoj naslov. Naime, poslanicu je sačekalo tridesetak meštana, ali i, otprilike, upola manje lokalnih naprednjaka  povicima „preletačice“, „lopovi, lopovi“ i zvižducima. 
Nije bio zanemarljiv ni broj policajaca koji su se potrudili da sve protekne bez incidenata (pre i posle skupa).
Tribina je najavljena za prošlu sedmicu, ali je odložena, kažu organizatori, pošto opština nije imala „sluha“ da im izda prostorije stare škole. Prijavljen je, potom, kao skup na otvorenom za danas, ali ga je kiša „preselila“ u Udruženje ribolovaca „Kraljevac“ kraj istoimenog jezera.

Nešto pre 20 sati u tom delu ulice pojavila se grupa od petnaestak naprednjaka koje je predvodio odbornik Slobodan Lacku. Već pomenutim skandiranjem dočekali su poslanicu.
Dočekali su je, međutim, i organizatori i učesnici skupa. Nakon kratkog verbalnog prepucavanja dve strane, reč, dve je s „protestantima“, razmenila i Tepićeva.
Sve se dešavalo pod budnim okom nekoliko policajaca u civilu (jedno policijsko vozilo i „marica“ bili su kraj jezera pre početka skupa.)
Kako protestanti nisu prestajali s povicima ni za vreme tribine u ribolovačkim prostorijama, organizatori su pozvali dodatnu patrolu da prijave „neprijavljeni skup“ naprednjaka.

Interesantna je i vest koju je brže bolje objavio pančevački portal epancevo da je poslanica „posramljena napustila“ selo (podsetimo, epancevo je na spisku medija koji je lane sufinansiran parama građana opštine Kovin sa milion i sto hiljada dinara).
Na kraju svega i ono o čemu se pričalo – meštani Deliblata požalili su se narodnoj poslanici na par lokalnih problema među kojima je najveći onaj sa seoskom deponijom. Smetlište se, kažu, primaklo na svega dvadesetak metara od prvih kuća u naselju Buk. Meštani su u nekoliko navrata pokušavali da ukažu lokalnim vlastima na problem, ali, zasad, slaba vajda.

(Izvor: Kovinac.rs)

Comments

comments