Politika

Aleksandar Šešelj traži da EU kazni Tačija i druge za trgovinu organima na Kosovu

Izvor: Espreso

Zamenik predsednika Srpske radikalne stranke (SRS) Aleksandar Šešelj zatražio je danas uEvropskom parlamentu da institucije EU, Savet Evrope i sve medjunarodne institucije istraže i kazne odgovorne za trgovinu ljudskim organima na Kosovu i da prestanu da podržavaju kako je ocenio, “terorističku “državu” u srcu Evrope”.

Foto: Alo!/Marko Đoković

On je tokom rasprave o “turizmu transplantacije organa” u Evropskom parlamentu u Briselu
ocenio da su “svi zaboravili Rezoluciju 1782 iz 2011. godine, istragu o navodima nečovečnog postupanja i nelegalne trgovine ljudskim organima na Kosovu i Metohiji kao i izveštaj Dika Martija”, prenela je Srpska radikalna stranka.

“U Rezoluciji stoji da su neki Srbi i neki kosovski Albanci bili zatočeni na skrivenim mestima pod kontrolom OVK u severnoj Albaniji i tamo bili podvrgnuti nečovečnom i ponižavajućem
postupanju, često pre nego što su potpuno nestali. Organi su vadjeni od zatočenika na klinici na albanskoj teritoriji, a potom prenošeni u inostranstvo zbog transplantacije”, naveo je Šešelj.

Izvor: vidovdan

Po njegovim rečima, osoba koja stoji iza tih zločina je predsednik “takozvane Republike Kosovo” i bivši vodja OVK, Hašim Tači. “Ovaj terorista i ratni zločinac je poštovan i prihvaćen od medjunarodne zajednice, kao i od većine zapadnih zemalja koje su priznale tzv. Republiku Kosovo, a čak je stajao i pored gospodina Makrona i gospodje Merkel ispod Trijumfalne kapije tokom obeležavanja 100 godina od završetka Prvog svetskog rata”, naveo je zamenik predsednika SRS.

Dodao je da Srbija “nikada nikada neće priznati nelegalnu okupaciju svoje teritorije” iako je kako je rekao, priznanje nezavisnosti Kosova uslov koji Unija postavlja Beogradu.

Izvor: Beta

Comments

comments