Društvo

Aktivisti #1od5miliona zalepili nalepnice na odbore SNS-a – policija ih legitimisala

Aktivisti #1od5miliona danas su izlepili izloge Opštinskih odbora Srpske Napredne Stranke nalepnicama, nakon čega je intervenisala policija.

Kako nam je rečeno od strane građana koji su učestvovali u akciji, čim su počeli sa lepljenjem pojavile su se 2 osobe koje su ih snimale, a na pitanje zašto to rade, pobegli su.

Nedugo nakon završetka akcije, građane su legitimisali pripadnici MUP-a, koji su na nezakonit način obrisali snimak događa iz privatnog telefona. Zašto policija ovako efikasno ne rešava ubistva i pokušaje ubistava opozicionih aktera, novinara i građana?

Podsetimo, juče na građanskim protestima a, organizatori su predstavili preformans pod nazivom “Tunel laži Aleksandra Vučića”.

Preformans protesta u tunelu bio je lepljenje verifikovanih laži predsednika Aleksandra Vučića na zid Terazijskog tunela.

Nekoliko minuta po odlasku kolone iz tunela, radnicima JKP bilo je naređeno da uklone sve nalepnice iz tunela i time unište dokaze o lažima predsednika Vučića. Goran Vesić, zamenik gradonačelnika Beograda, objavio je snimak u kome navodno učesnici mirnih protesta napadaju ranika JKP, poslate da zataškaju dokaze o lažima ali i borbi u kojoj građani aktivno učestvuju već tri meseca.

Već uobičajenom medijskom propagandom I tabloidima vlast je svojim spinovanjem i manipulacijom iznela laži o incidentu koji se odigrao sinoć. Radnike JKP nisu napali učesnici mirnih protesta niti je neko povređen. Ovime, vlast je još jednom dokazala da u Srbiji nema demokratije i da je spinovanje u medijima uobičajena pojava za pripadnike aktuelnog režima.

Propagandni režimski sajt “Istraga” lepi svoje nalepnice po autobusima gradskog prevoza, zašto je lepljenje nalepnica protesta na zidu veću problem?

Zašto je Goranu Vesiću bitnije skidanje nalepnica koje opisuju diktaturu i nasilje režima od toga da autobusi gradskog prevoza nemaju zimske gume i time narušavaju bezbednost hiljda građana koji koriste njihove usluge?

(Izvor, gerila.rs, 1od5miliona)

Comments

comments