Izbor UrednikaPolitika

(ANKETA) Vanredni parlamentarni izbori – hoću kakim, neću kakim

Foto: FONET

Glavni odbor Srpske Napredne Stranke juče je odlučio da neće biti održavanja vanrednih parlamentarnih izbora uz redovne beogradske koji nas očekuju na proleće iduće godine.

Naravno da rečenica iznad nije tačna i da GO SNS nije doneo nikakvu odluku, jer prosto nisu za to ni nadležni. Odluku je doneo predsednik republike Srbije, Aleksandar Vučić, koji svesno krši ustav svoje države i obavlja funkciju predsednika stranke, tužioca, sudije, ma apsolutno svega što poželi.

Vest o neodržavanju vanrednih parlamentarnih izbora posebno je zanimljiva ukoliko uzmemo u obzir da Vučić jednostavno obožava održavanje istih i da smo u periodu od 2012. godine do danas čak 4 puta izlazili na birališta. Sledeće godine, međutim, to neće biti slučaj što postavlja pitanje zbog čega je predsednik doneo baš ovakvu odluku, jer da se ne lažemo to je ekvivalentno kao kada bi Ronaldo odlučio da ipak ne šutira penal, Željko Mitrović da ne napiše otvoreno pismo ili Dragan J. Vučićević da ne ubaci rat/smrt/haos/pakao na naslovnu stranu svog toalet papira.

Aleksandar Vučić je doduše propuštanje parlamentarnih izbora pravdao činjenicom da je to u najboljem interesu Srbije, da će tako nastaviti odbranu Kosmeta, ali i da bi raspuštanje skupštine dovelo do smene Ane Brnabić i Maje Gojković koje svoj posao obavljaju prosto fantastično.

Ne, to naravno nije istina, ali navikli smo da od predsednika Srbije dobijamo neistinite odgovore, pa zbog toga pravi razlog zašto će se na proleće 2018. održavati samo gradski izbori treba potražiti na nekom drugom mestu.

Možda je glavni uzrok to što Brisel ne pristaje na ponovnu šaradu od strane naprednjaka, kao što su prenele pojedine opozicione partije, možda su i ankete do kojih je predsednik došao itekako loše po vladajuću koaliciju, pa bi ovoga puta izbori mogli zaista nešto i da promene.

Šta god da je pravi razlog ne znamo, zbog toga smo i napravili anketu ispod gde bismo želeli da čujemo vaše mišljenje, a mi ćemo i ovom prilikom da pozovemo Beograđane da sledeće godine izađu na birališta i dokažu da je strah koji AV i njegova bulumenta imaju prema parlamentarnim izborima, ipak opravdan.

[poll id=”3″]

Comments

comments