DruštvoIzbor Urednika

Šta će biti sa napadačima na Jelenu Grujić?

Pre nekoliko dana, za sada neidentifikovana lica upala su u kuću predsednice opštinskog odbora Nove Stranke u Pećincima, Jelene Grujić Ristić. Događaj se, kako je Zoran Živković preneo, odvio dok se Jelena vraćala kući sa suprugom, a iako je u pitanju teško krivično delo, iako su napadači pretili vatrenim oružjem, u policiji su naveli da imaju posla i da će doći kasnije!

Da se podsetimo u Pećincima su za 24. decembar zakazani lokalni izbori i nesumnjivo je da se vladajuća stranka služi apsolutno svim sredstvima kako bi se zadržali na vlasti uprkos katastrofalnim rezultatima koje imaju već više od pola decenije.

Nakon ovog događaja, oglasila se i državna sekretarka Ministarstva unutrašnjih poslova Dijana Hrkalović, koja je demantovala optužbe da policija nije odmah reagovala.

Hrkalović je navela da je patrola iz Policijske stanice u Pećincima izašla na teren odmah po prijavi, dok je policijsko-uviđajna ekipa obezbedila lice mesta pola sata nakon događaja kako ono ne bi bilo narušeno.

Hrkalovićeva je rekla i da je o događaju odmah obavešten nadležni tužilac iz Rume, koji je naložio da se odmah počne sa uviđajem, s obzirom da Policijska stanica u Pećincima nema svog tehničara.

Međutim, Nova stranka u današnjem saopštenju navodi da je Hrkalović iznela više laži kako bi obmanula javnost, jer je kriminalistički tehničar kasnio, dok policija na terenu nije bila za vršenje uviđaja, već saobraćajna.

“U tome je propustila da kaže ključni detalj – da su njihovom kriminalističkom tehničaru bili potrebni sati da stigne iz Rume u susedne Pećince, kao i da ekipa nije ama baš ništa radila na terenu, niti je to i mogla, sve do njegovog dolaska, jer to nije ni bila ekipa za vršenje uviđaja, već saobraćajna policija”, navodi se u saopštenju.

U Novoj stranci ističu i da je uviđaj počeo, u četvrtak, tek posle tri sata i 20 minuta od događaja.

Šta li će biti ishod ovog strašnog događaja ne smemo ni da zamislimo, da li će ministar Stefanović ponovo povezati neka lica sa nekim delima, da li će predsednik države i glavni tužilac i sudija Aleksandar Vučić dozvoliti da se imena kriminalaca objave, ili je ovo samo jedan u nizu napada koji se sprema na svakog ko misli drugačije.
Bez obzira na sve, mi ne smemo odustajati, ne smemo se sklanjati pod svim pritiscima, tako da pružamo punu podršku Jeleni Grujić Ristić, Novoj Stranci i svima koji na bilo koji način trpe torturu kriminalaca na vlasti. Tako se ponašaju, jer kraj im je nesumnjivo blizu.

Izvor: Beta, Insajder

Comments

comments