Društvo

(AUDIO) EKSKLUZIVNO – Andrej Vučić preoteo posao Dejanu Anđusu

Prošlogodišnje hapšenje Dejana Anđusa je nešto sa čime još uvek javnost nije dovoljno upoznata, navodno uhapšen je zbog reketiranja, da bi nakon toga izašao iz zatvora, te počeo da piše kolumne za dnevni list “Alo” u kojima, potpuno neočekivano, na sva usta hvali šefa SNS-a i blati opoziciju.

Šta se uopšte dešavalo i koja je pozadina hapšenja, otkriva lider pokreta “Cela Srbija”, Saša Mirković.

Dejan Anđus nije reketirao biznismena Milojicu Markovića, vlasnika Srem puta, već je tražio novac koji mu Marković duguje. Reč je o oko 2,5 miliona evra. O tome jeupoznat i predsednik Aleksandar Vučić

Anđus i Marković su bili vlasnici nekoliko građevinskih firmi, u kojima je Anđus bio i direktor marketinga. Saradnja biznismena i novinara započela je 2014. godine, kada je odveo Markovića kod Aleksandra Vučića, kako bi mu pomogao da izbegne zatvor.

 Nakon razgovora s njima, Vučić je organizovao sastanak na kom su bili Zorana Mihajlović, Ivica Kojić i Zoran Drobnjak. Posle tog sastanka, firme Milojice Markovića dobijaju poslove, do danas u vrednosti od blizu 40 milijardi dinara. Taj čovek postaje lažna žrtva jednog novinara, naglašava Mirković. Prema njegovim rečima, Markoviću je pretio zatvor zbog sumnjivih poslova njegove firme Europark sa Nibens grupom.

Nakon sastanka sa Vučićem, Anđus i Marković 2014. postaju poslovni ortaci, a prema Anđusovoj priči, biznismen mu je svakog meseca zakidao novac kako bi finansirao političke stranke i pojedince.

Saradnja Dejana Anđusa i Milojice Markovića prekinuta je oko mesec dana pre hapšenja, kada je Anđus javno prozvao Vučića za nameštanje sumnjivih poslova upravi Crvene zvezde i pojedinim navijačima tog kluba. Marković je novinaru poslao radnu knjižicu poštom, na kućnu adresu. Od tada mu je Anđus slao poruke, tražeći novac koji mu duguje. Kako bismo proverili ove navode, Danas je zvao Milojicu Markovića, ali je on bio nedostupan.

Uostalom, poslušajte ekskluzivno audio snimak razgovora Anđusa i Mirkovića nekoliko dana pre samog hapšenja.

 

https://twitter.com/ricochetspecial/status/1036572422823202816

Kako Mirković otkriva, Vesic i Antić su preko Zvezde, Puteva Srbije i Milojice Markovica koji je Anđusu smestio aferu oprali 2,5 miliona evra a Vučić zaustavio istragu. Posao je nastavila firma “Bačka put”, čiji je pravi vlasnik Andrej Vučić.

Comments

comments