Društvo

(AUDIO): Razgovor Kesića i novinarke Studija B je sukob normalne i naprednjačke Srbije

Autor i voditelj emisije “24 minuta” Zoran Kesić pozvan je u oktobru od strane novinarke Valentine Milenković da gostuje na Studiju B u emisiji “Panorama”, zajedno sa Draganom J. Vučićevićem. Pošto je telefonski razgovor sniman, nedavno se pojavio na društvenim mrežama i momentalno postao viral.

PROČITAJTE JOŠ: ZAKON OVO STROGO ZABRANJUJE: SNS ORGANIZUJE STRANAČKI SKUP U ŠKOLI?!

Kesić, koji je i sam radio na Studiju B pre 20 godina, odbio je poziv u emisiju i objasnio koleginici sa ove televizije koja je razlika u gostima koje on dovodi u “24 minuta”, i gostima koje dovode prorežimske televizije. Razgovor je za manje od 24 sata preslušalo više od 35 hiljada ljudi.

Čitav razgovor je pun zanimljivih detalja, od kojih je najviše pažnje privukao stav novinarke kojim je, kako se čini, potvrdila ono o čemu pola Srbije priča.

PROČITAJTE JOŠ: “UČLANI SE U SNS ILI DOBIJAŠ OTKAZ”: STUDIO B OD DANAS I ZVANIČNO VIŠE NIJE MEDIJ!

Inače, Kesić je pre nekoliko dana za Danas izjavio da je današnji Studio B imitacija Miloševićeve TV Bastilje, “brutalno laganje, etiketiranje nepodobnih, pretvaranje reporterskog izveštaja u lični komentar, novinari kao politički komesari, televizija kao glasilo partije i ostalih”. Ovo je rekao povodom sramnog izveštavanja Barbare Životić, koje je podiglo puno buke po medijima i društvenim mrežama.

Čitava ova priča, u suštini, nije toliko o samom Studiju B, već o stanju medija generalno u Srbiji. Kesićev razgovor je postao dosta dobar dokaz koliko se razlikuju te dve strane Srbije, a pozdrav autora emisije “24 minuta” na kraju razgovora odzvanja dosta gorko:

“Prijatno i sram vas bilo”.

PROČITAJTE JOŠ: SVE MANIPULACIJE JEDNE BARBARE

(izvor: noizz.rs / Stefan Milenković)

Comments

comments