Društvo

Uz Beograd i Niš, sutra se (18h) PROTESTIMA PRIKLJUČUJE i KRAGUJEVAC!

KRAGUJEVAC – Sutra se u 18 časova na trgu ispred Robne kuće u Kragujevcu održava protest pod nazivom „Budi jedan od pet miliona – Kragujevac“.

Poziv za protest se širi društvenim mrežama, a u poruci koja stiže građanima piše da izađu u subotu na trg ako žele da kažu dosta lažima i lopovluku, ne prebijanju nedužnih, da zaustave dalje urušavanje institucija u Srbiji, i ako žele da prestane bahaćenje i bogaćenje pojedinaca i da više ne žive kao ponižene osobe.

PROČITAJTE JOŠ: (FOTO): POJAVIO SE NOVI DOKAZ DA JE VUČIĆ ŠTITIO MITROVIĆEVOG SINA POSLE SAOBRAĆAJKE!

Navodi se da nema nikakvog programa, ne planiraju se nikakvi govori. Kako se navodi, iskoristiće „dva najjača moguća oružja“- brojnost i pištaljku.

„Zviždaćemo zajedno za prestanak propadanja Srbije. Ne želimo stranačku obojenost, želimo samo da svako od nas pokaže svoj stav, dostojanstveno i glasno“, navodi se u pozivu.

PROČITAJTE JOŠ: PROTESTI POČINJU I U NIŠU, PRVI JE SUTRA U 18H!

Protesti građana protiv nasilja pod sloganom „Jedan od pet miliona“ održavaju se u Beogradu svake subote od 8. decembra zbog napada na lidera Levice Srbije Borka Stefanovića, ali su zahtevi demonstranata u međuvremenu prošireni.

„Protesti pokazali da Srbija neće više da trpi i ćuti“

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je posle prvog protesta 8. decembra rekao da neće podleći pritisku ulice, makar na proteste izašlo pet miliona ljudi, da bi posle trećeg okupljanja u centru Beograda rekao da je spreman da sasluša nezadovoljne građane, ali ne i predstavnike opozicije.

Vučić opoziciji: Šetajte do mile volje, neću vam ispuniti ni jedan zahtev

Protest pod istim nazivom najavljen je za 11. januar u Nišu, a organizovaće ga Pokret mladih „Za Niš bez straha“ od 18 sati na Trgu kralja Milana.

Podsećamo, Niš će prvi protest imati već sutra (18h) na istom mestu, kada će profesor medicine Saša Živić sa svojim studentima dići glas protiv diktature.

Okupljanje će, sada već tradicionalno, biti i u Beogradu, na platou ispred Filozofskog fakulteta, takođe u 18 časova.

PROČITAJTE JOŠ: BRAVO VULINE: MINISTARSTVO ODBRANE PRED BANKROTOM!

(izvor: infobrif.rs, gerila.rs)

Comments

comments