Politika

Bjedov: Prekršio sam Uredbu pomažući mom prijatelju Draganu Đilasu

“Ja jesam prekršio Uredbu o zabrani kretanja koja je u tom momentu važila, ali smatram da nisam učinio prekršaj, jer sam se na tom mestu našao u nužnoj odbrani, braneći decu svog prijatelja Dragana Đilasa”, rekao je Milorad Bjedov, predsednik beogradskog odbora Pokreta za Preokret i odbornik u Skupštini Beograda danas u svojoj odbrani pred Prekršajnim sudom u Beogradu.

Bjedov je saslušan povodom zahteva za pokretanje prekršajnog postupka kojim se tereti da je 4. maja ove godine prekršio Uredbu o zabrani kretanja. On je izjavio da je tačno da je navedenog dana oko 19.30 do 20.30 časova bio na uglu ulice Braničevske i Patrijarha Varnave, te da je tu bio na poziv Dragana Đilasa da bude uz njega kako bi zaštitio porodicu.

“Naime, veče pre toga iz zgrade koja se nalazi pored zgrade u kojoj žive njegova ne samo maloletna deca, već mala deca, dopirale su u vreme policijskog časa sa ozvučenja ogromnom jačinom uvrede na račun mog prijatelja Dragana Đilasa. Deca su bila jako uznemirana i plakala su, a policija nije izašla da identifikuje osobe koje su na ovaj grub način uznemiravale Draganovu decu. Zbog toga me je on kao svog prijatelja pozvao da ove večeri budem uz njega kako bi zaštitio porodicu. To bih učinio za svakog svog prijatelja, jer policija te večeri nije radila svoj posao, pa smo to morali da radimo mi kao njegovi prijatelji”, naveo je dalje Milorad Bjedov.

Bjedov je kazao da je veče pre toga video Dragana Đilasa na televiziji “kako saopštava šta se dogodilo njegovoj porodici”.

“Kao čovek koji je učestvovao u odbrani svog ognjišta i života u ratu u Hrvatskoj umem da prepoznam kod ljudi osećaj ugroženosti. Te večeri kod Dragana sam prepoznao da je on uplašen jer je njegova porodica ugrožena. Takođe, ovo delo više ne postoji jer je Uredba ukinuta, a sud me i sada poziva kao okrivljenog što nije u skladu sa zakonom i Ustavom. Nikada ni pre ni posle toga nisam prekršio uredbu, čovek sam u ozbiljnim godinama I poštujem zakon”, istakao je Bjedov i naveo  da neće platiti novčanu kaznu koju mu sud eventualno izrekne, jer “nije učinio ništa protivzakonito i spreman je da nevin ide u zatvor”.

Comments

comments