Politika

Jeremić: Nikola Jovanović više nije problem Narodne stranke

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić kazao je danas da njegov bivši potpredsednik Nikola Jovanović “više nije problem” te stranke, a da se saniranjem stanja u beogradskom odboru koji je ovaj vodio sada bavi Zdravko Ponoš.

Gostujući na TV N1, Jeremić je na pitanje o navodima medija o prelasku bivšeg potpredsednika Narodne stranke Nikole Jovanovića u Stranku slobode i pravde Dragana Đilasa, odgovorio da Jovanović „više nije problem Narodne stranke“ i da bi voleo da veruje Đilasu „da će biti onako kako je predsednik SSP rekao“.

„Saniranjem stanja u beogradskom odboru Narodne stranke, koji je vodio Jovanović, sada se bavi potpredsednik Zdravko Ponoš. O tome ćemo, između ostalog, razgovarati i na sednici Glavnog odbora Narodne stranke, koji će biti održan u subotu u Čačku“, rekao je Jeremić.

Podsetimo, neduga nakon što je Nikola Jovanović napustio Narodnu stranku gde je vršio funkciju potpredsednika, na Jutjubu se pojavila serija audio-snimaka na kojima se čuje kako mladi političar pokušava da vrbuje članstvo Narodne stranke da pređe u Đilasovu Stranku slobode i pravde, gde mu je navodno bila garantovana visoka pozicija. Dodatno, izneo je uvrede na račun svog doskorašnjeg partijskog saborca Vuka Jeremića nazivajući ga polu-Bošnjakom, ali i na račun potpredsednice SSP Marinike Tepić kazavši da bi ona bez Đilasa bila “k…. na bicikli”.

Nakon tih snimaka koji su izazvali veliko negodovanje u javnosti, oglasio se i sam Dragan Đilas sa izjavom da je Nikola Jovanović sam sebe izbrisao sa političke scene rečima koje je izgovorio protiv predsednika Narodne stranke Vuka Jeremića i nekih funkcionera SSP.

“Takve reči apsolutno nije smeo da koristi o Jeremiću sa kojim je radio deset godina, ni o ljudima iz SSP, ma koliko ga neko provocirao. (…) Šteta, bio je veliki borac protiv ove strašne beogradske vlasti i odličan predsednik odborničke grupe”, kazao je tada Đilas za “Nedeljnik”.

Comments

comments