Politika

Borba klanova u SNS-u: Andrej Vučić želi Irenu na čelu grada, Vesić preti odlaskom!

Gotovo je izvesno da će predsednica opštine Savski venac Irena Vujović biti nova gradonačelnica Beograda – tvrdi izvor blizak vrhu SNS i dodaje da ju je za to mesto kvalifikovalo dobro vođenje opštine kao i odlični izborni rezultat koji je na njoj ostvarila.

PROČITAJTE JOŠ: ŠTA SE ZAISTA KRIJE IZA HAPŠENJA MAJE ŠORŠOROV?

Prema rečima našeg izvora, Vujović uživa veliko poverenje vrha stranke, jer se pre svega pokazala kao vrlo operativna i sposobna na funkcijama koje je dosad obavljala, ali i zbog toga što je u SNS-u od samog osnivanja. Takođe, izvor podseća da je Vujović u jednom periodu bila pomoćnica Siniše Malog, tako da „zna posao i razume se u sistem“.

Suprotno tome, drugi naš sagovornik takođe upućen u dešavanja u vrhu vladajuće stranke kaže da SNS još uvek nema rešenje za mesto gradonačelnika, te da su kod naprednjaka u toku klanovski sukobi. On objašnjava da je problem što, s jedne strane, Vujović ima podršku stranke ali, što je mnogo važnije, i predsednikovog brata Andreja (na slici iznad), dok je Vesić čovek koji bi po mišljenju mnogih “bolje vodio prestonicu”.

– Vesić je zapretio da će se povući iz stranke ukoliko Vujović bude nova gradonačelnica, tako da sada u SNS-u pokušavaju da mu smisle neko ministarsko mesto. U Naprednoj stranci su svesni da bi odlaskom Vesića iz gradske uprave izgubili mnogo u operativnom smislu, međutim, Vujović je favoritkinja onih koji se najviše pitaju. Zbog toga, ništa još uvek nije rešeno – tvrdi naš sagovornik.

PROČITAJTE JOŠ: (FOTO) KAKO MARIJAN I SNS UNIŠTAVAJU SKUPŠTINU!

Konstitutivna sednica beogradskog parlamenta biće održana sutra, devetog maja, a rok za izbor novog gradonačelnika je trideset dana i ističe osmog juna. Za sada je jedino izvesno da će gradsku vlast činiti isti politički partneri kao i u prethodne četiri godine – naprednjaci i socijalisti.

Vučić: Irena je sposobna žena

Aleksandar Vučić izjavio je da će se za desetak dana znati ko će biti gradonačelnik Beograda, ali da je najvažnije da na to mesto bude izabran neko ko je sposoban, nevezano za to da li je žena ili muškarac. „Mislim da Siniša Mali neće biti gradonačelnik, baš kao što sam i rekao ranije“, naveo je Vučić i dodao da će o tome odlučiti nadležni stranački organi. Na pominjanje Irene Vujović Vučić je ocenio da je ona „sposobna žena“.

PROČITAJTE JOŠ: NOVI SNS RIJALITI: ŠTA ZNAČI VUČIĆEVA POSETA TURSKOJ

(izvor: danas.rs)

Comments

comments