Društvo

BORBA SVAKI DAN: Vikend-revolucija neće dati rezultat

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić nije neko ko razgovara, već neko ko vlada i zato dijaloga sa opozicijom neće biti, ocenio je novinar nedeljnika NIN Zoran Preradović. Vikend protesti neće doneti revoluciju, dodao je on.

Novom danu.

„Prethodno je zamisao bila i da se vodi unutrašnji dijalog o Kosovu, i šta je bilo do toga, s kim je Vučić razgovarao o Kosovu, čovek je ozbiljno izašao iz svojih ustavnih ovlašćenja, on nije neko ko razgovara o takvim stvarima, već vlada“, kazao je novinar.

Preradović je, govoreći o protestima, rekao da nije dobro što se na ulice izlazi samo vikendom, jer ne postoje vikend revolucije i vikend protesti.

„To se radi svaki dan i konstantno se vrši pritisak, ili se ne radi, da ne govorimo o zahtevima protesta koji su u početku izazivali podsmeh. To jeste sada korigovano, ali vikend revolucije neće proći, to više deluje kao izduvni ventil na kojem građani svake subote isprazne svoj jad i odu kućama. Potrebno je da protesti budu ili svaki dan ili da tražimo drugi način političke borbe“, istakao je.

Srpskom društvu treba bolja vlast i suštinska promena sistema, ali, dodaje Preradović, jeste nam potrebna i bolja opozicija.

Kako je rekao, opozicija ipak nešto uči, Srbija je hronično patila od viška stranaka i stranačke rascepkanosti, ukrupnjavanje političke scene je svakako nešto što će ići u prilog opoziciji i to su tendencije na kojima treba i dalje raditi.

„Nije reč samo o strankama, već i organizacijama, pojedincima, strukovnim udruženjma, onima koji treba da izguraju promenu sistema, a ne – personalne promene, jer ako se završi na promeni vlasti samo, a ne sistema, onda ništa nismo uradili“, istakao je on.

(Izvor: N1, nezavisni.rs)

Comments

comments